Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babam sonradan hastalandı. Malulen emekli olabilir mi?

akgy_akgy

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar benim babam 1953 doğumlu hastalanmadan 700 gün primi vardı ve 20 ay askerlik yaptı zamanında.belli dönemlerde toplamda 700 gün primi doldurdu.geçen yıl sabit bir işte durmaya başladı ve sigortası düzenli yatıyor.askerlik borçlanması ile birlikte 2016 yılında 1800 günü dolacak.benim babam 2013 ocak ayında %65 oranında engelli raporu aldı.

SORUM:Eğer sigortası 1800 gün dolarsa malülen emekli olma imkanı var mı? yoksa 3600 günün mü dolması lazım.?

malulen emeklilik için sgk ya başvurup sgk sevki ile hastanede alacağı tek hastalıkta %60 ve üzeri rapor alırsa 1800günle malulen emekli olur.2013 yılında aldığı rapor malulen emeklilik için geçersizdir.sgk hastaneye sevk edecek % 60 alırsa malulen değilse 3600 günle erken emekli olur.

babanız malulen emekli olması için tek hastalıktan %60 ve üzeri alması gerekir

arkadaşlar aslında tek hastalık şart değil oda sgk nın işgüzarlığı

İlk önce babanızın toplam prim ödemesi 1800 gün olması gerekli prim eksik ise malulen emeklilik talebinde bulunamaz kurum kabul etmez.
1-Prim şartını yerine getirecek 1800 gün
2-Ssk ya malulen emekli olmak için müracaat edecek

Kendi başınıza rapor almayın kurum kabul etmez malulen emeklilikte kurum sevki şarttır.

SGK kişide maluliyet cetveli'ne göre malul düzeyde işgücü kaybı bulunmasını şart koşuyor. Anlamadim hocam ya bunu detaylı açıklayabilir misiniz.?

Üst Alt