Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

B sınıfı engelli ehliyet raporu ile ötv indirimli araç alabilecek miyim?

iskenderun

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar

t9 paraplejik engelliyim

il sağlık müdürlüğünden 47 - 78- 102 - 64 - 103.03 - 10.02 - 33.02 - 35.05 nitelik kodlarıyla almış olduğum rapor ile ehliyet başvurumu yaptım ve geçici sürücü belgesini aldım, bir hafta içerisinde de ehliyetim kurye ile gönderilirmiş

Kimi forumlara göre il sağlık müdürlüğünden almış olduğum bu rapor ile vergi dairesine gidip ÖTV muafiyetinden yararlanabileceğim yazıyor, kimi forumlarda da ÖTV muafiyeti için ayrı bir rapor daha almam gerektiği yazıyor. hangisi daha güncel bilemedim bu bilgilerin. Bu konuda beni aydınlatır mısınız?

İl sağlıktan aldığım rapor da yeterli derseniz; ilçe emniyet müdürlüğü o raporu alıp dosyaya koydu, gidip kendilerinden aslı gibidir onaylı olarak fotokopisini almam yeterli olur mu? Raporun kendisini vermezler sanırım?

Forumda bu konu ile ilgili bir çok başlık var ve hepsi aynı şeyi söylüyor :)

İl sağlık kurulunun size verdiği rapor "Sürücü Olur Raporu", adı üstünde sürücü olmanız için verilen birşey, ÖTV ile alakası yok.
ÖTV muafiyeti için; rapor başlığında engelli heyet raporu (normal sağlık veya heyet raporları değil) olduğu belirtilen, üzerinde engel oranı ve tanı detayları yer alan rapor olmalı.

Yeni ehliyetiniz(sürücü belgesindeki engel kodlarına bakıyorlar) ve engelli heyet raporunuz ile vergi dairesine gitmeniz ve ordaki görevlilerden bilgi almanız yeterli.

Üst Alt