Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

B Sınıfı ehliyetli ankilozan spondilit hastasıyım. Ötv'siz araç alabilir miyim?

cirano

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
merhabalar ben %56 sürekli ibareli ortepedik engelli ibaresi olan bir rapor aldım.benim rahatsızlığım fiziki değil ben ankilozan spondilit hastasıyım. ve b sınıfı ehliyetim var. ben ötvsiz araç alabilirmiyim

Aracı kendi kullanan engelliler için ortopedik engel şartı var . Belirttiğiniz şartlarda maalesef ÖTV indirimli araç alamazsınız.

cirano

Manuel vitesli aracı özel donanım bulunmadan kullanamayacak olmalısınız ki araç alımında vergi avantajından yararlanabilesiniz. Ve tabii bunu raporla belgeleyebilmeniz de lazım.

Bülent bey merhaba, bende As li olarak birşey sormak istiyorum size.

B sınıfı ehliyetim var.
Sol kalçamdaki kısıt sebebiyle manuel vitesli aracımda debriyaj dan ayağımı çekerken çok zorlandığım için ( günlük hayatta sol ayağımın çorabını giyemecek, ayak parmak ucuna erişemeyecek, sol dizimi göğsüme doğru çekemeyecek şekilde kısıtlı)satıp otomatik araç aldım. 3 senedir otomatik kullanıyorum.

Benim durumum sizin izah ettiğiniz manuel aracı özel donanım olmadan kullanamayacak durumda olmaya uyuyor diye anlıyorum. Bu durumu rapor ile ispatlamak için nasıl ilerlemeliyim.
Hastane bu raporda otomatik araç ve h sınıfı ehliyet alır mı diyecek.
H sınıfı ehliyet her halükarda şart mıdır?

Bir de bu raporda bir oran yazacak mı acaba. Emekliliğime bir sene kalmışken yeni bir rapor yüzünden farklı bir sıkıntı yaşarmıyım diye de endişeleniyorum. % 40 raporum ve 2003 te aldığım vergi indirim belgem var. Ötv den faydalanayım derken emeklilik heba olmasın.

İlginiz için şimdiden çok teşekkür ederim

Saygılarımla

Son düzenleme:
SMS 79

uzman hekim sol alt ekstremitede kısıtlılık olduğunu tespit edecek ve sizi il sağlık komisyonuna sevk edecek. Onlar da otomatik vitesli olmayan araç kullanamadığınıza karar verip size 78 kodlu kısıtlama içeren rapor verecekler. O raporu alıp eminyet'e götürdüğünüzde var olan sürücü belgenizi değiştirecekler.
Daha sonra bu rapor ve 2003'de aldığınız engelli raporunuzla birlikte vergi dairesine gidip "bunlarla araç alabilir miyim" diye sorun. 2003 tarihli rapordaki -tanı vs. doğru ise- kabul edilmemesi için bir neden yok.

Eğer yeni engelli sağlık kurulu raporu çıkartmak zorunda kalırsanız ve oran düşerse, evet, her ne kadar sürekli vergi indirim hakkınız bulunsa da, sgk bir cinlik yapıp kontrol muayenesine çağırabilir ilerde ve hatta emekliliği iptal edebilir. Risktir!..

Üst Alt