Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

B Sınıfı ehliyetimle otomatik aracı ÖTV'siz alabilir miyim?

SEDAT S

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaşlar. Bir konuda bilginize ihtiyacım var.
Ben % 44 ortopedik engelliyim. Engelli aracı almak istiyorum. Ehliyetim B sınıfı. raporu 1999 yılında aldım aldıktan sonra özür oranları düştüğünden dolayı şimdi aynı derecede rapor alamıyorum. Ama raporum sürekli. Yılbaşından sonra çıkan kanuna göre artık engellilerde B sınıfı ehliyet alacaklar. Ben sürekli olan bu raporumla ve B sınıfı ehliyetimle otomatik şanzuman lı kullanmak kaydıyla araç alabilir miyim. Sakatlığım sol kalçadan. Bilgisi olan varsa cevap verirse çok sevinirim. İyi günler

engelli sağlık raporunuzda; H sınıfı ehliyet alır, sadece otomatik vites araç kullanır ibaresi yer alırsa ve buna uygunda b sınıfı ehliyetiniz oldu mu aracınızı ötv ödemeden alabilirsiniz ..

merhabalar
2016 dan sonra alınan raporlarda da h sınıfı ehliyet alabilir ibaresi olması gerekiyor mu?

SEDAT S

yeni düzenlemeye göre rapor alıp H sınıfı ehliyetinizi B-engelliye dönüştüreceksiniz (aile hekimine gideceksiniz rapor için).

Sonra Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birinden sol alt ekstremitede kısıtlılık olduğuna, manuel aracı kullanamayacğaınıza, otomatik vitesli aracı kullanabileceğinize dair engelli sağlık kurulu raporu alacaksınız (üzerinde kaç olursa olsun oran bulunacak)

merkaplan
Araç alımı söz konusu olduğunda hayır, sürücü belgesine dair bir değerlendirme şartı yok. Ama Maliye buna dair bir düzenleme yapmadığı için, "h sınıfı" ibaresi olsa zararı da olmaz.

Üst Alt