Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

B sınıfı ehliyetimin engelli ehliyeti ile değişimi hakkında..?

Jaxteller

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Eski B sınıfı ehliyetimi sonradan engelli olmam nedeniyle engelli sürücü belgesiyle nasıl değiştiririm?

H sınıfı ehliyet alabilir raporunu aldım, değiştirmek için herhangi bir ücret ödermiyim, yardımcı olursanız seviniriz. Değerli cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Jaxteller;
Geçmiş olsun ehliyetinizi değiştirmek için Aile Hekimi-Engeliniz ile ilgili branş doktorları-İl Sağlık Kurulu bu sıralama ile yenileyebilirsiniz.
Aile hekiminden sevk aldıktan sonra gittiğiniz branş doktoru başına hastanede 50 tl ödüyorsunuz. Aynı işlemleri Aile hekimine gitmeden özel hastanelerden yapabilirsiniz. Hemen hemen aynı ücreti aliyorlar. Ama önceden fiyatlarını sorunuz özel hastanelere.

Ben kas hastasıyım aile hekimi nörolojiye gönderecektir. Tıp fakültesinin nöroloji bölümüne gidersem orası özel tertibatlı kullanabilir derse il sağlık kurulu sadece kullanacağım aracın donanımını mı belirleyecek.
Ayrıca mevcut B ehliyetimin olup olmaması durumuna göre farklı rapor mu çıkar. Bezen B ehliyeti olanlara olumsuz rapor çıktığında ehliyetin iptali için emniyete yazı yazıyorlarmış diye duymuştum.

murat220
Aile hekimi uzman nörelejiye sevk ettikten sonra hastalığın ve engelli durumunu belirten yazıyı yazacak rapora.Raporla İl sağlık kuruluna baş vurucan.Senin sürücü olur olmaz kararını İl sağlıkkurulu veriyor orda il sağlık kurulu belirlediği hastanede heyete giriyorsun hastalıklarla ilgili bütün uzman doktor ve mühendisler var.Nasıl bir sürücü olman yönunde kodlar yazılıyor.Bu kodlarla emniyete müracat.

Üst Alt