Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

B sınıfı ehliyetimi uzatırken şizofreni rahatsızlığım soruna yol açar mı?

selocanlar

Üye
Konular
37
Reaksiyonlar
0
ben 1991 b.sınıfı ehlıyet aldım,fazla kullanmadım ,arabamda yoktu zaten 2008 rapor aldım pızıkoz %80.sızofren.ılaçlarımı kullanıyorum aylık rutın konturolleere gıdıyorum,e,devletten baktım ehlıyetım aktıf, fakat bu 2020 sona erıyomuş,ehlıyetler 5,yada 10 yıllık verılıyomuş doktor raporu sartmış,yenılemem için doktordan saglık raporu ıstıyorlar
ısterlerse sıstemden benım %80 raporum çıkar buna ramen verırlermı bı çok arkadasım sızofrenı ehlıyetlerı var,acaba raporum sorun olurmu tşk

ben doktoruma sordum ehliyet işini, yüzde 80 kronik şizofren için..
hastalığım kronik olduğu için veremiyormuş rapor bilginize.

sizin ehliyet almış arkadaşlarınızın raporu kaç idi, kronik miydi
paylaşırmısınız?

selocanlar

Kullanılan ilaçlara ve doktorun görüşüne göre karar veriliyor.

Not: Ehliyet yeniletirken raporunuzu görmez doktor ama size ehliyet almaya mani bir rahatsızlığınız olmadığına dair bir beyan imzalatılır. O beyan formunda "Ruh hastalığı (ağır akıl hastalığı, zekâ geriliği, demans(bunama), kişilik bozukluğu, ağır davranış bozukluğu) var mı?" diye sorar...

hocam bunların hıç bırı yok sızofrenlerın ıyılesemez dıye bı kuralıda yok benım 80 agır özurlu yazıyo raporda 2008 aldım raporu,,ehlıyetımi 1991 aldım, aktıf,sımdı bu esnada 31.12.2020 son deyıstırme tarıhı dıyo,o zamana kadar gecerlı,fakat artık 5 yılda bır ıstenecekmış saglık raporu akıl hastasımı ,ne gıbı seyler,dr,gıdıyorum ılaçlarımı kullanıyorum sosyallesmek için elımden gelenı yapıyorum ama sızofrenlere karsı bu ulkede hıtlerın nazılerı bır oluyo bızı bırleserek yok etmeye calısıyolar,yazarın demesı gıbı sızofrenı tek basınana oynanmaz dıye bı kıtap yazdı ,aynen oyle efendım

Selocanlar kardeş geçmiş olsun sana. Bende şizofrenim. Ankaranın Etimesgut ilçesinde bir okulda memurluk yapıyorum. 2010 yılından beri Milli Eğitim Bakanlığına bağlı çalışıyorum. İşe gireli 7 sene oldu. Çalıştığım okulda okul müdürü ve müdür yardımcıları benim şizofren olduğumu biliyorlar. Çalıştığım okulda müdür bey ve müdür yardımcıları benden oldukça memnunlar bende onlardan memnunum. İlaçlarımı kullanmazsam görsel halüsünasyonlarım geliyor. Bu halüsünasyonlar bana gerçekmiş gibi geliyor. İlaçlar beni bir nebzede olsa rahatlatıyor. İlaçlarımı düzenli kullanıyorum. İlaç kullandığım zamanlar halüsünasyonları beni rahatsız edici derecede görmüyorum.

Bildiğim kadarıyla şizofreni hastası birinin ehliyet sahibi olmasına doktor karar veriyor. Sürekli gittiğin bir Üniversite hastanesi veya başka bir sağlık kurumu varsa oradaki doktorlara sorarsan sana doğru bilgiyi verecektir.

Ruhsal rahatsızlıklarda hekim onayı ile sürücü olur belgesi veriliyor . Kullandığın ilaçların karar verme kabiliyetini etkiliyorsa olumlu karar verilmiyor . 3 ay , 6 ay ve 1 yıllık hekim kontrolü ile sürücü olur ibaresi yazar alınan raporda.

Üst Alt