Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

B sınıfı ehliyetimi H sınıfına dönüştürmeden ÖTV'den muaf olunamaz mı?

gazelle7

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba. Çanakkale'den yazıyorum. Yüzde 40 engelliyim ve 1976'da almış olduğum B sınıfı ehliyetim var. 92'den itibaren, geçirmiş olduğum çift taraflı kalça ameliyatlarına bağlı olarak, özellikle sol taraf zayıf olduğundan, otomatik vitesli araba kullanmak zorundayım. Son arabamı 2009'da almıştım ve araştırmamın sonuçlarına göre, otomatik vitesle arabalarla ilgili yasal gelişme 20120'da olmuş. Ben de bu durumu yeni fark ettim. Otomobilimi trafikte sorunsuz olarak yeniden tescil ettirdim ve bundan sonra mtv'den muaf olacağımı vergi dairesinden de teyit ettirdim. Buraya kadar sorun yok. Ancak bugüne kadar ödemiş olduğum mtv ve ötv'leri geri almak istiyorum. Bağlı bulunduğum vergi dairesi bunun mümkün olmadığını söylediyse de konuştuğum Alo Maliye (440189) servisindeki mükellef temsilcisi, ödediğim mtv'yi geri alabileceğimi söyledi (ilgili sirkülerin son paragrafına dayanarak). Ancak ötv'yi geri alabilmem için H sınıf ehliyet almam gerekiyormuş. Ne var ki, bu konuda çelişkili yorumlar mevcut. Ben olumlu yanıtlarla karşılaştım, ama bağlı olduğum vergi dairesini ikna edebilecek miyim bilemiyorum. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuru yapan var mı? Sonuçları paylaşır mısınız lütfen. Emsal varsa başvurumda önemli olacak.
Selamlar.

Şunu da ekleyeyim: Tescil işlemimi yapan polis memuru, (H sınıfı ehliyetim olmamasına rağmen) ötv'yi de geri alabileceğimi söyledi. (Vergi dairesiyle yaptığım konuşma bu konuda fazla ümitli olmamı engelliyor)
Bu arada, bir soru: KDV ile ÖTV aynı anlamda mı kullanılmış buradaki forumlarda?

Üst Alt