Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

B sınıfı ehliyetimi H sınıfına çevirmek için 96 TL istendi. Bu ücret yasal mıdır?

config

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba,

Pazartesi günü B sınıfı ehliyetimi H sınıfına geçiş yapmak için hastanede kurula giriyorum.

C5-C6 seviyesindeyim ama yürüyebiliyorum. Sağ tarafım tamamen sağlam. Sorun sol ayak bileğimde ve sol el parmaklarımda. Bu durumda "H sınıfı ehliyet alabilir, otomatik vitesli araç kullanabilir" raporu almak istiyorum. Bu raporu verebileceklerini, ancak bu raporlarda 96 TL rapor ücreti alındığını söylediler.

Bu durumda şu soruların cevabını aramaktayım. Umarım yardımcı olabilirsiniz...

- Bu yasal bir ücret midir?
- H sınıfı ehliyet ve sol bacağından sakatlığı olanlar için otomatik araç kullanabilir raporunda tam olarak ne yazılması gerekmektedir?
- B sınıfından H sınıfına geçişte, sürücü kursuna da ücret ödenmesi gerekiyor mu?
- Ekstaradan yapmamız gereken işlemler var mıdır? Nelerdir?

Cevapar için şimdiden teşekkürler...

Ek bilgi: http://www.engelliler.biz/forum/oze...k-raporum-hakkinda-yardima-ihtiyacim-var.html

Aynı olay banada oldu para durumunu açıklayım benden 130 tl istedi kartal araştırm hastanesi ama birisi önceden özürülük durumunu gösterrir raporun varsa
fotokopisini ver ücret alınmazdedi aynısını yaptım özür durumunu gösterir raporun fotokopisini verdim işlem yapıldı ve H sınıfı alabilir raporu verdiler hiç para ödemedim
diğer durum bilgim yok onu heralde ilgili bilen arkadaşlar sanırsam yanıtlar geçmiş olsun.

96 tl

Ben 96 tl ye razıyım 500 tl istiyorlar

Üst Alt