Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

B sınıfı ehliyetimi H sınıfı ile değiştirebilir miyim?

serka335

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
b sıfı ehliyetimi degiştirip h sınıfı albilirmiyim ötvden yararlanabilmek için

gerekirse ortapedik bir rapur alırım ortapedik rahatsızlıgım var ama rapuruma yazılmamış

Uygun ibaresi raporunuz varsa/alırsanız H sınıfına dönüştürmek istediğinize dair sürücü kursuna kayıt yaptırıp yalnızca direksiyon sınavından geçerek B sınıfı ehliyetinizi H sınıfı ile değiştirebilirsiniz.
http://www.engelliler.biz/forum/oze...n-yararlanabilir-sorusunun-cevabi-burada.html

Şunuda not düşeyim, raporunuz sürekli olsa dahi 1 yıldan eski raporları kabul etmiyorlar ehliyet alımı için. Rapor tarihinin üzerinden 1 yıl geçmeden ehliyet almak için başvurunuzu yapın.

sagol kardeşim yani sadece direksiyon kursuna girerek h sınıfı ehliyet alırım demi ama raporuma ortapedik ibaresi düşülmesi şartmı oranım yüzde elli beş

ortebetik ise doktor uygun görmesi halinde h sınıfı alırsınız

Ortopedik ibaresi değil, oranda önemli değil,
Sol alt ekstremite için 'otomatik vitesli araç kullanır, H sınıfı ehliyet alır'
diğer ortopedik rahatsızlıklar için 'özel donanımlı araç kullanır, H sınıfı ehliyet alır' ibaresinin olması yeterlidir.
Bu ibarelerin olduğu raporunuz varsa, rapor tarihinin üzerinden 1 yıl geçmeden ehliyet almak için başvurunuzu yapın. Bu ibareler yoksa yeni rapor almanız gerekir. Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den alabilirsiniz.

Merhaba,

Kesin bilgi bizzat ben yaşıyorum Şuan ben rapor aldım Maliyeye götürdüm Sadece şu cümle olmadığı için Yeniden rapor almak zorunda kaldım Raporda aradıkları İbra Aynen Şu arkdaşlar ve sizde yeni rapor alacaksanız Mutlaka Bu ibrayi yazdırınız İbare aynen Şu " Sol alt ekstremite ( Ayak ve Bacakta ) sorun ne ise artık bu cümle şart ben sadece bu cümle olmadığı için yeniden rapor aldım

benimkinde
Sol alt ekstremite ( ayak ve bacakta ) kısalık mevcuttur yazıyor

Üst Alt