Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

B sınıfı ehliyetimi engelli ehliyeti yaparken sürücü kursuna gidecek miyim?

RianKillah

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Fakat araba için B engelli olması gerekiyor dediler bana H kalkmış B engelliyi almam için sürücü kursuylamı görüşmem lazım yoksa hastane ilemi ayrıca her firma B engelli istermi ?

benım tanıdıgımın normal ehlıyetı vardı daha sonra rapor alınca otv sız arac almak ıcın ehlıyetını engellı ehlıyetıne cevırmesını ıstedıler hastaneden yazı aldı ve tekrar kursa yazılıp sınava gırıp bastan ehlıyet aldı ama senın durumla o bır mı bılemem .

mkn06

Sıfırdan yazıldı gene belli meblalarda para ödedi yani zaten ben 1700 1800 tl para verdim tekrar bu parayı engelli ehliyeti içinmi almam gerekicek ? ayrıca herhangi bi hastaneden olur mu ?

RianKillah

B'yi B-engelliye ya da H'yi H-engelliye dönüştürmek için sürücü kursuna gitmeye lüzum yok artık:
aile hekimi -> uzman hekim -> il sağlık komisyonu -> emniyet

Aile hekimine gidip raporla b engelli alabilir şu durumdan dolayı diye bi yazı alıp emniyete gidip çıkarabiliyormuyum

OturanBoğa

bir şey merak ettim. uzman doktor olarak tıp fakültesine gitsem ve uzman doktor engelli ehliyeti alır derse il sağlık kurulunun ehliyetinin iptal edilmesi yönünde karar alması riski var mıdır. B sınıfı ehliyetim var ve böyle bir risk varsa başvurmayı düşünmem. Bu konuda aydınlatırsanız sevinirim.

RianKillah
Hangi hastaneden alırsan al İl sağlık kuruluna müracat ettikten sonra
belirlediği hasatanede yeniden heyete giriyorsun sürücü belgesi için kodlar veriyorlar.Ayrıca aile hekiminin yönlerdiği uzman doktor için Devlet veya özel hastane fark etmez.

Aile hekimi,Uzman doktor,İl sağlık kurulu,Emniyet Takip edeceğin yol.

Yani özel tertibatlı da olsa sürücü olup olamayacağımıza asıl aile hekiminin göndereceği poliklinik mi karar veriyor. Daha sonra gireceğimiz kurul da özel donanıma karar veriyor. Buraya kadar doğruysa sorun yok. İl sağlık kurulu, raporu veren uzman doktorun özel tertibatlı araç kullanır raporunun aksine bir karar verebilir mi.

murat220
karar polikilinik ve il sağlık kuruluna bağlı en cok polikliniğe bağlı inşallah araba sürer raporunu alırsın

Ben aile hekimliğinden alabilir diye bi yazı alabilirim o yeterli olacak mı emniyete gidip göstersem kabul ederler mi yoksa uzman doktora Vs mi yönlendirler

RianKillah
aile hekimi sadece raporu veriyor uzman doktor il sağlık müdürlüğüne gitmen şart araç sürer raporu aldıktan sonra trafik şubesine gidebilirsin

babacan25
Zaten B sınıfı ehliyetim var. Benim sıkıntım pirince giderken eldeki bulgurdan olmamak. Bu Mayısta yeniledim. 10 yıl daha geçerli ehliyetim. Ancak yeni mevcuatta sürücü olamaz raporu verilirse geri dönüşü olmayabilir. Ya da ehliyetim olduğunu söylemezsem sadece sürücü olamaz denip orda mı kalır onu net olarak kimse de bilmiyor.

Üst Alt