Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

B sınıfı ehliyetim var. Vergi indirim raporumla araç alabilir miyim?

sonbahar.44

Aktif Üye
Konular
217
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar B sinifi ehliyetim var,yüzde 40 Vergi indirimi raporumla araç alabilirmiyim 2.el veya sıfır da kullanılabilirmiyim..

Eğer ki engeliniz ortepedik ise. Ehlıyetı engellıye cevirip alabılırsınız . EGer ki iç hastalık ise %90 ve üzeri olmalıdır

egemmm

otomatik vites araç kullanır ifadesini heyete girdiğimiz zaman doktorlara bizmi söyleyecez, ben cuma günü son olarak psikiyatri bölümüne görünüp büyük ihtimal haftaya heyete görünücem bende ileri derecede lenf ödem rahatsızlığı var (sol bacak) doçent doktorum mevzuatdan baktı %80 olduğunu söyledi inşallah bu oranı alırım. normal b sınıfı ehliyetim var engelli ehliyetine nasıl değiştirecem.

Sol Bacağınızda güç kaybı varsa doktorun belirtmesi durumunda otomatik vitesli araç alıp kullanabilirsiniz.Tabi Doktorun onu belirtmesi gerekir.ÖTV indirimi araçı yalnızca ortopedik engelli ve % 90 üzeri olanlar için geçerlidir.Bu durum için yazmış olduğum konuya bi göz atarsanız durum orda net açıklanmıştır.

http://www.engelliler.biz/forum/huk...-bakanligi-mahkemeye-vermeyi-dusunuyorum.html

Ben doktora kendım söyledım . Sorun sol ayagımda oldugu ıcın sadece debrıyaj sıkıntısı cekıyorum . Otomatık yazmanız yeterli gelir dedim . Sağolsun yazdı .

bende doktoruma sorduğumda heyete gidince orada söyle dedi sağlık kartına ileri derecede ienf ödem (+) yazdı sizce söylediği oranı heyet verirmi?

egemmm
Sol Ayağınızda sorun olduğundan raporda doktorun belirtmesi durumunda otomatik vitesli araç alıp ÖTV den muaf olabiliyorsunuz.

kemaltosun
Sol Ayağınızda güç kaybı olarak belirtilmesi durumunda faydalanabilirsiniz.Doktorun Belirtmesi gerekir.

Üst Alt