Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

B sınıfı ehliyeti H sınıfına çevirirken ne kadar masraf gider?

mbayar

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Mrb. Arkadaşlar benim b sınıfı ehliuetim vardı h sınıfına çevirmeye karar verdim sınava girdim 83 puan almışım bunddan sonra maliye yada trafiğe gitmem gerekiyomu ve bu kurumlara ne kadar masraf gidiyor..*? Sanırım maliye ye para vermiyomuşuz doğru mu?

Buna en net yanıtı sürücü kursundakiler vereiblir diye düşnüüyorum

Gecen yıl ehliyetimi B den H a cevirdim. Yaptığım masrafların dökümü:

sınav ücreti dahil kurs parası 350 tl
vergi dairesine harç 96,35 tl
emniyete kart parası 73 tl
savcılıktan temiz belgesi 5 tl
12 ad. fotograf - 15 tl

aklıma gelenler bunlar... toplamda 540 tl

Tabii ki bu ücret eğer B sınıfı ehliyetinizi H sınıfına ceviriyorsanız. Sürücü kursu ile pazarlık yapın.

Landish hangi sürücü kursundan aldın ve direksiyon sınavında engelli aracı için ne kadar ödedin ?

Arkadaşlar bende bir şeyi merak ediyorum .Aslında benim B sınıfı ehliyetim var .Ama özürlü raporumda %50 crohn ve %14 ortepedi raporum var. iki defa bel fıtığından ameliyatım, ve hali hazırda 4 adet bel fıtığım var. Ben H sınıfı ehliyet alıp otomatik vites araç alabilirmiyim. Çünkü son zamanlarda normal vitesi hissetmiyordum. Ayağımda uyuşmalar olduğu için. Bilgisi olan varsa ve bilgi verirse sevinirim.

valla bence hiç alma h sınıfı ehliyet engelli ehliyeti başına bela olur hiç bir araç kullanamazsın sadece sana ait olan aracı kullanırsın polis başka bir araçta yakalarsa allah yar ve yardımcın olsun

valla şaşırdım. 3-4 yıl önce b sınıfı ehliyetimi hastaneden aldığım h sınıfı ehl. alabiir raporuyla beraber trf. şubesine götürdüm 30 tl ehliyet parası alıp hemen verdiler. daha önce ehliyetim olduğu için sınav istemediler. zaten neyle sınav yapacaklardıki özürlü aracını başkasının kullanması yasaktı

Asıl sormak istediğim benim %57 özür raporum var.Bunun %14 ortapediden.%14 oranla H sınıfı ehliyet için müracaat edebilirmiyim.

cuma gunu aldım ehliyetim

kursa 600
vergi dairesine 110,80
kart parası 110
temyiz kağıdı 5
fotoğraf 15
dosya parası 20

Pınar hanım, rapordaki oranın ne H sınıfı sürücü belgesi ile ne de araç alımı ile ilgisi var. Oran % 10 da olsa alabilirsiniz, %99 da olsa alabilirsiniz

Üst Alt