Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

B sınıfı ehliyet ile Engelli Park Kart alabilir miyim?

Deeppitane

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Sayın grup üyeleri.
Bu forum sayesinde engelli raporunu aldım yine bu forumda yazilanlarla emeklilik islemlerim oldu.
%68 kalpten engelli ve B Sınıfı sürücü belgem var.Arac alamiyacagimi biliyorum fakat normal arabam ve B Sınıfı ehliyet ile park kart alabilirmiyim.
Bazı yerlerde alır deniyor bazı yerlerde olmaz deniyor açıkçası aklım karıştı.

engelli kimlik kartı varsa alabiliyor diye biliyorum çünkü en son yayınlanan resmi gazete yayınladı bildiğim kadariyla

Sayın oturan boğa anlamsız şekilde bilgi kirliliği var .Sadece bu sitedeki bilgiler günce yada sürekli güncelleniyor

Sayın icerisehir bir kaç yerde alabilir diye okudum bir kaç yerde olmaz diye okudum .Açıkçası yasalarda net cevap olmayışı kötü.Engelli üzerine tescilli araç.Engelliyim ve adıma kayıtlı araç . Bakıldığında şartlar sağlanıyor gibi ama bir karmaşa var

Kardeşim emniyet trafik e git bir fotoğraf engelli kimlik kartın götür engelli park kartı almak istedigini şöyle yarinda buraya yazarsin Deeppitane

Engelli kartın varsa alabilirsin.Babam bizzat aldı.B sınıfı ehliyeti var.Diyaliz hastası kendisi ve arabamı için engelli otopark kartı aldı.Belediye otoparklarında felan kullanıyoruz.Alabilirsin yani ben noktayı koyayım. :)

içerişehir
Bencede dnemekte fayda var ya polis memurları yasayı yorumlayamiyor yada yukarıda yazdığım gibi araç sahibinin engelli olması yeterli

MuraTTameR
Sayın Murat araba ruhsatta normal ÖTV siz sıradan vatandaş arabası gibimidir yoksa ruhsatta engelli yazıyor mu

Benım bıldıgım engellı park kartı engellı araclarına verılıyor. Plaka tanımlanıyor o karta . O arac engellı aracı değilse engelli park kartı da verılemez dıye dusunuyorum .

ispark istanbulda araç ruhsatını istiyor engelli aracı yazmıyorsa vermiyor.

egemmm
Sayın Egemm bir çok kişi b sınıfı ehliyet ve normal tescil edilmiş araç ile alabildiğini dile getiriyor zihni sinir uygulama

hamur
Sayın hamur İzmir daha rahatız İSPARK henüz İzmir'e uğramadı Amanda ugramasin.Evlerin onu bile İSPARK olmuş

Deeppitane

Hayır ruhsatta engelli ibaresi yoktu.Sadece plakanın yazılı olduğu park kartı verdiler.

MuraTTameR

Çok enteresan emniyet müdürlüğü ile görüştüm ama memurun aklı karışıktı.%90alti rapor üstü rapor bir şeyler söyledi vekalet dedi yol alamiyacagimi anladım bıraktım çıktım.Tahminen farklı uygulamalar mevcut gibi duruyor

Deeppitane

Şu şekilde olabilir.Babamın %90 üstü raporu %90 üstü olanlara veriliyodur belki tam emin değilim o konuda yanlış bilgilendir miyim

Murat bey bugün başka bir yer ile görüştüm olur dediler

dün başıma gelen olayı sizinle paylaşmak istedim. 2 devlet hastahanesi yan yana biri diş birisi doğum doğum hastahanesinin önündeki engelli park yeri dolu bende diğer diş hastahanesinin önündeki engelli park yerine park ettim girişde güvenlik engelli kimlik kartınız olması gerekiyor dedi kartımı gösterdim tamam dedi koniyi kaldırdı park ettim ve diğer hastahaneye doğru yöneldim, bakarmısınız eğer bu hastahanede işiniz yoksa buraya park edemezsiniz dedi başka araç yok yer boş ve babasının yeri değil, üstelik diğer güvenlik görevlisi 2 defa park etmeme rağmen hiçbir zorluk çıkartmamıştı. bende tamam dedim aldım aracı farklı yere uzak ve sokak arasına biryere park ettim 183 ü aradım sordum park kartınız varsa park edebilirsiniz dedi benim park kartım yok ve engelli kimlik kartı bu zamana kadar hep geçerli olmuştu.
ASIL KONUMUZA GELECEK OLURSAK BENDE MERAK EDİYORUM ehliyeti b sınıfı acaba emniyet park kartı veriyormu???

Üst Alt