Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

B ehliyetin B-engelliye dönüştürülmesinde sürücü kursuna gidilecek mi?

Hipoksi

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
2
Herkese iyi geceler engelli olmadan önce b ehliyeti olan birisi ehliyetini değiştirmesi için il sağlıktan aldığı raporla direk emniyetemi gidiyor yoksa kursa yazılması gerekiyormu

Hayır kursa gitmesi gerekmiyor.

Aile hekiminden öncelikle ( RESİMLİ ) sevk alacak,
Devlet hastanesine gidip hangi engeli varsa o bölümlerden muayene olacak,
Aldığı raporu İl Sağlık Müdürlüğüne götürüp verecek ve kurul günü ne zamansa o gün gidip kurula girecek,
Kurula girdiğin gün ehliyet raporunu alıyorsun,
O aldığın rapor ile emniyete gidip başvuruyorsun.

Teşekkürker

belgeyi aldi babam egm den randevu almasimi gerekiyor emniyet icin yoksa direk herhangi bir emniyete gitse olurmu randevu almadan

Rendevu şart rendevu gününde öncelik yaptırabilirsin engelli olduğun için.Bulunduğun il içinde herhangi emniyete gidebilirsin.

buraakatakan ,

İl Sağlık Müdürlüğünde Heyete girip raporunu aldın mı...?

Eğer aldınsa Emniyetten randevu almana gerek yok, bulunduğun ilin / ilçenin emniyet müdürlüğünü arayıp engelli olduğunu bildir ve randevu almam gerekiyor mu...? Diye bir sor,

Ben randevu alamadım çok ileri tarihe veriyordu arayıp sordum ve randevu alma öğlenden sonra burada ol dediler ve gittim yaptırdım işlemlerimi. Fakat sağ el parmaklarımda sorun olmasına rağmen parmak izlerini alırken ayı biraz canımı yaktı...:mad:

Ben babam icin soruyorum onun sag veya sol ayagi birisi ince sadece ona 10.02 kodubu yazmislar sadece il saglikta bunla arac alabilirmi otvsiz

ASUS_T00J cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

buraakatakan ,

Evet OTOMATİK vitesli araç alabiliyor Baban.

Dediğim gibi emniyeti arasın sorsun,tamam gel derlerse randevu almadan gitsin... Hayırlı olsun Babana... :)

Tesekkur ederim saolasin il saglik raporu ile arac alabiliyomu peki yoksa saglik kurulu raporunda otv ibaresmi gerekli

buraakatakan ,

Benim daha önce almış olduğum raporumda bi yazım hatası yüzünden alamamıştım ki ehliyetimi değiştireceğim yeni rapor alayım dedim ve yeni rapor oranımda ( DÜŞTÜ ) iyileşmişim ne hikmetse benimde haberim yok, :mad: velhasıl yeni raporumla ve il sağlıktan alınan raporla maliyeye gittim ve eski raporumuda götürdüğümde maliye demesin mi bana,

Elindeki bu eski raporunla alabilirdin diye....:mad:

Engelli raporunda ötv ibaresi ve süreklidir ibraesi olması gerekiyor. Var ise il sağlık müdürlünden alınan raporun fotokopisi ve ehliyetin aslını bayiye veriyorsun işlemler bitince geri sana veriyor bayi...

Bu arada aracı aldıktan sonra 10 - 15 gün sonra vergi dairesine gidip vergiden düşürtmeyi unutmayın...

Babamin raporunda sadece wngel yuzdesi yaziyor hastane ozurlu saglik raporunda yeni rapormu gerek otv ibareli , sey demislerdi artik il sagligin raporuyla ve ehlitetle arac aliniyor diye,

Sanırım evet alınıyor maliye ye gidip bizzat kendin de sorabilirsin... Sakın ola bayiye gidip sorma alırsın deyip sonra maliye rapor istiyor diyorlar. 2 Arkadaşım bu olayla karşılaştılar. En güzeli kendin git sor ondan sonra araç pazarlığına giriş.

Bu arada 10.02 degilde kodu babamin 78 ve 102 yazmislar il saglikta

78. Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir

102. Ticari araç, resmi araç, ambulans kullanamaz

10.02 Otomatik vites

Sıkıntı yok otomatik vitesli araç sürebilir ve alabilir... Kodlar normal ve benimde aynı kod lar yazılıydı. Tek fark gaz pedalı sola da yapıldı, kullandım mı...!!! :)

Sizde ayaktan degilmi anladim ayak icin bukadar kod yeterli yani, bende baya kod yaziyor 40.11 35.04 78 filan sol koldan engelliyim

Anladim

Üst Alt