Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
B ehliyetin B-engelliye dönüştürülmesinde sürücü kursuna gidilecek mi?
Herkese iyi geceler engelli olmadan önce b ehliyeti olan birisi ehliyetini değiştirmesi için il sağlıktan aldığı raporla direk emniyetemi gidiyor yoksa kursa yazılması gerekiyormu
Aile hekiminden öncelikle ( RESİMLİ ) sevk alacak,
Devlet hastanesine gidip hangi engeli varsa o bölümlerden muayene olacak,
Aldığı raporu İl Sağlık Müdürlüğüne götürüp verecek ve kurul günü ne zamansa o gün gidip kurula girecek,
Kurula girdiğin gün ehliyet raporunu alıyorsun,
O aldığın rapor ile emniyete gidip başvuruyorsun.
İl Sağlık Müdürlüğünde Heyete girip raporunu aldın mı...?
Eğer aldınsa Emniyetten randevu almana gerek yok, bulunduğun ilin / ilçenin emniyet müdürlüğünü arayıp engelli olduğunu bildir ve randevu almam gerekiyor mu...? Diye bir sor,
Ben randevu alamadım çok ileri tarihe veriyordu arayıp sordum ve randevu alma öğlenden sonra burada ol dediler ve gittim yaptırdım işlemlerimi. Fakat sağ el parmaklarımda sorun olmasına rağmen parmak izlerini alırken ayı biraz canımı yaktı...
Benim daha önce almış olduğum raporumda bi yazım hatası yüzünden alamamıştım ki ehliyetimi değiştireceğim yeni rapor alayım dedim ve yeni rapor oranımda ( DÜŞTÜ ) iyileşmişim ne hikmetse benimde haberim yok, velhasıl yeni raporumla ve il sağlıktan alınan raporla maliyeye gittim ve eski raporumuda götürdüğümde maliye demesin mi bana,
Elindeki bu eski raporunla alabilirdin diye....
Engelli raporunda ötv ibaresi ve süreklidir ibraesi olması gerekiyor. Var ise il sağlık müdürlünden alınan raporun fotokopisi ve ehliyetin aslını bayiye veriyorsun işlemler bitince geri sana veriyor bayi...
Bu arada aracı aldıktan sonra 10 - 15 gün sonra vergi dairesine gidip vergiden düşürtmeyi unutmayın...
Sanırım evet alınıyor maliye ye gidip bizzat kendin de sorabilirsin... Sakın ola bayiye gidip sorma alırsın deyip sonra maliye rapor istiyor diyorlar. 2 Arkadaşım bu olayla karşılaştılar. En güzeli kendin git sor ondan sonra araç pazarlığına giriş.
Sıkıntı yok otomatik vitesli araç sürebilir ve alabilir... Kodlar normal ve benimde aynı kod lar yazılıydı. Tek fark gaz pedalı sola da yapıldı, kullandım mı...!!!