Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

B+a2 ehliyet aldım. Kontrollerde bir sorun çıkabilir mi?

Konular
26
Reaksiyonlar
0
iyi günler sevgili forum üyeleri.

sizlerle bir şey paylaşmak istiyorum. bundan 4 yıl önce sağ ayağımdaki kısalık sebebiyle ameliyat oldum ilizarov tedavisi gördüm. birçok operasyon geçirdim ve bunun sonucunda sağ dizimi kaybettim hareket ettiremiyorum.
ehliyet zamanım geldi ve ben de normal b+a2 olarak kaydoldum. sağlık ocağından rapor aldım. tüm sınavlardan geçtim ve dosyamı tamamladım. emniyette ise sağlık raporunu kabul etmediler ve bana git ortopedi doktorundan rapor al dediler.
ben de devlet hastanesindeki bir ortopedi doktorundan b+a2 alabilir raporu aldım ve ehliyetimi çıkardım.

şimdi size soruyorum trafik beni motosiklet veya araba üzerinde kontrol ettiğinde herhangi bir sorun yaşar mıyım ? yeni rapor isteyebilir mi ?

yardımlarınız bekliyorum...

Normalde emniyet sağlık ocağı raporu kuşkulu bulabilir ve reddedebilir.
size önerim tam teşekküllü hastaneden HEYET raporu almanız..

Size uyarı ÖTV.siz araç hakkınız olabilir.

H sınıfı ehliyeti olmadan ÖTV siz araç alamaz hocam.

heyete sadece h sınıfı sürücü belgesi için başvuru yapılabiliyor. ben zaten ötv indirimi istemiyorum. böyle bir durumda heyete gidersem sadece h sınıfı için rapor alabilirim. bu nasıl olacak ? bir de trafikte polisin ehliyetime bişey yapma ihtimali var mı?

cevabınız için çok teşekkür ederim. sonuçta dizimin bükülmediği belli polis memuru bundan gıcıklanır vs bişey yapar diye çok tedirginim açıkçası umarım bir sorunla karşılaşmam

Olası bir kontrolde trafik memurunun ehliyete el koyması çok muhtemeldir. Şans...

bunun için ne yapabilirim peki Bülent abi ? ben hastahaneye gittiğimde heyet raporuna sadece H Sınıfı sürücü belgesi için başvurulabilir denmişti ben de gittim ortopedi doktorundan aldım. yani sorun çıkar mı ?

Size B+A2 alabilir diye rapor verilmiş zaten bu raporun asli gibidir onaylı bir nushasini ehliyetinizle beraber tasiyin polis kovboy değil kanunları uygulamakla yükümlü emir kuludur. Kafasina göre ehliyetinize el koyamaz buna rağmen koymaya kalkarsa apolet numarasıyla idare mahkemesinde raporunuzla dava açin ceza alır.

Bendede Sol el parmaklar yok. B+A2 ehliyet var. Kaza geçirmiştim. Kazadan sonra Polis Memuru Ehliyetimi iptal ettireceğini söyledi. Bende ettir dedim :) Sonra gittik evrakları almaya. HAKEM HEYET RAPORUN olduğu için birşey yapamadım dedi. Azmine hayran kaldım acıkcası dedi :) Bakkaldan mı aldık anasını satiyim. O kadar uğraştık.

Dosyaya koymadan once raporu aldiginizda 2-3 nusha asli gibidir yaptiraliydin. Treni kacirmissin artik.

Dosyaya koymadan once raporu aldiginizda 2-3 nusha asli gibidir yaptiraliydin. Treni kacirmissin artik. Raporu aldigin yere sor arsivlerinde bir nusha vardir ondan asli gibidir yaptir.

Üst Alt