Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aynı dönemde iki kez MTV indirimi olmaz denildi.Ne yapmalıyım?

mehmetguder33

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar 10.04.2017 tarihinde engelli aracımın satışını yaptım.yeni aracımıda 30.05.17 aldım
vergi dairesine gittiğimde memur bey MTV vergisini yatırmamı söyledi.nedenini sordugumda aynı dönemde iki defa mtv muafiyeti olmayacagını söyledi konuyla ilgili bilgilendiren olursa sevinirim.

Son düzenleme:
Arabanızın satışını eğer trafik vergi dairesine bildirmemişse üzerinize ikinci araba görünüyor olabilir..Memur bu yüzden söylemiş olabilir..

Satışını bende vergi dairesine bildirmedim ama aracı satmadan vergi dairesine giderek rehin kalkaması için yazı aldım ve emniyete yazıyı getirip sistemden rehini kaldırttım.Aracı daha sonra sattım yeni araçta sorun çıkmadı.

bilgi için tsk. 6 aylık dönemdemi oldu acaba satış ve alış tarihleri yazarmısınız.

merhaba araç üzerimde görünmüş olsaydı ikinci aracı alamazdım diye düsünüyorum.

mehmetguder33Arkadaşım Vergi dairesine gitmen gerek orada çözersin.Oraya giderken ÖTV siz araç aldığın rapor,araç terfibatlığsa tertibat projesi,yeni araç ruhsat fotokopisi,eski araç satış noter yazısı evraklarığla gidip itiraz yapıcaksın.Yanlız eski araç satışı tarihi yeni araç alımından önce olması gerek.Ancak orda araç nakil vasıtalar sicil bölümünde çözersin itirazlarını yap şefelerine müdürlerine kadar.

mehmetguder33

mtv senede 2 defa alınıyor, sen ilk altı aylık dilimde 2 kez mtv muafiyetinden faydalanmış oluyorsun, memurun demek istediğide bu , altı aylık dilimde sadece 1 kez faydalanabilirsin demiş , bence mantıklı ama bu konuda net bir bilgim yok,
net bilgiyi gelir idaresi başkanlığına ÖZELGE ile sorarak öğrenebilirsin, zaten nihai kararı verecek makamda orası.

Bilgi için tsk Aynen öyle hocam daha önce 2011 de nisan ayında eski engelli aracımı satıp 1 ay içerisinde yeni aracımı almıştım o zaman hicbir sıkıntı yasamamistim.

MTV konusunda memurun söyledikleri doğru. 6 aylık dönemde iki adet aracın mtv sinden aynı anda muaf olunmuyor. Birinin mtv borcunu ödemen gerekiyor. Artık tüm aracını satanlar aynı durumda.
Sattığınız aracı alan kişi sizi arayıp aracın geriye doğru mtv borcu çıktı derse şaşırmayın.
Son günlerde şahit olduğum bir durum.

Bende ilk 6 aylık dilimde sattım.Bir hafta sonra aldım.Sorun çıkmadı üste yazdığım gibi gerekli belgelerle gidilip.İtiraz edilecek.

Merhaba Arkadaşlar mtv için gerekli evraklar neler bilgi verirmisiniz

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

24 haziran 2016 tarihinde eski aracımı satıp aynı gün yeni aracımı aldım hiç bir sıkıntı yaşamadım vergi konusunda

Üst Alt