Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ayak parmaklarımı el parmaklarıma nakil yaptırdım. Malulen emekli olabilir miyim?

sinan hydr

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
öncelikle herkese merhaba ben yaklasık altı ay önce iş kazası sonucu sağ el baş parmak hariç diğer 2.3.4.5 parmakları dip kısmından kaybettim ve ikinci ameliyat olarakta ayaktan ele 2.3.4 cü parmakları nakil yaptırdım kendimde sağlağım yüzde kaç rapor alırım 2007 nisan girişli ssk lıyım toplam 1285 pim günüm var mallülen emekli olabilirmiyim bilgilendirirseniz sevinirim saygılar

Ne oranda rapor alabilirsiniz bilemiyorum bilgisi olan arkadaşlar yazacaklardır. Ama malulen emekli olma şartları vardı bu şartlar ise 10 yıl 1800 gün prim ve 60% ve üzeri rapor olmasıdır.
Rahatsızlığınızdan 60% ve üzeri rapor alabilir iseniz gün/ay/2017 tarihinde kuruma malulen emekli olmak için müracaat edebilirsiniz.

Malulen emekli olmaz iseniz (59% ve aşağısı rapor alır iseniz)
O zaman maliyeye vergi indirimi müracaatı yapar ve vergi indirim hakkı kazanır iseniz şu tablodan faydalanarak ne zaman emekli olacağınızı hesaplaya bilirsiniz.

2008_oncesi.PNG

ilker bey bilgi için teşekkürler ama 5 yılda heryıla 180 gün pirim ilede emekli olunur diye bir yazı okudum ve buna görede toplam 900 gün pirim yapar emekli olunur benim ise 5 yılda 1285 günüm var birde şuan 09.12.2012 tarine kadar raporluyum heyet raporu alabilmem için saglık raporumun sonlanması gerekiyormu yoksa bu pozisyonda heyet raporuna baş vurabilirmiyim

Sinan bey, 900 gün primle emeklilik söz konusu değil. Sizin emekliliğinizde belirleyici olan şey işgücü kaybı oranınız. Bu orana dair doktorunuzdan bilgi edinebilirsiniz. % 40 ve üzeri oran olursa, sakat statüsünde sayılıp erken Yaşlılık emekliliği hakkından yararlanabilirsiniz*

Yalnız, burada sizin esas üzerine düşmeniz gereken şey iş kazası tespiti ve sonrasında bağlanacak olan sürekli iş göremezlik geliri. Bu da bir nevi emekliliktir... Sizin iş kazanız sigorta müdürlüğünce tespit edildi mi? Hastanede bu yönde rapor/tutanak tutuldu mu? Sürekli iş göremezlik geliri için sigorta müdürlüğünde süreç başlatıldı mı?

*
2008_oncesi.PNG

bulent bey iş kazası olarak tutanak tutuldu sgk ya bildirildi şuan sadece raporluyum rapor parası alıyorum 09.12.2012 de raporum bitiyor heyet raporuna nezaman başvurabilirim? sürekli iş görmezlik için süreç başlatılması için önce heyet raporu olması gerekmezmi ? bilgilendirirseniz sevinirim

geçici iş göremezlik geliriniz (yani rapor tarihiniz) bittiğinde sürekli iş göremezliğe dönüştürmek için sgk işlem yapacaktır. O zaman oluşan işgücü kaybının kalıcı olduğuna dair bir rapor alıp sgk'ya sunacaksınız.

Üst Alt