Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ayak bileğimdeki ileri derece kısıtlılık nedeniyle ÖTV'siz araç alabilir. miyim?

Cagriozbkr36

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba, Hemofili A nedeniyle %80 sürekli engelli raporum var. Ayrıca sağ ayak bileğimde ileri evre kireçlenme (artroz) mevcut (MR’da grade 4 bulgular var). Bu ortopedik durum nedeniyle sağlık kurulu raporunda “otomatik vites araç kullanması zorunludur” ibaresi yazılırsa,%90 altı engelli olarak ÖTV muafiyetli araç alma şansım olur mu?
Benzer durumdan faydalanan var mı?

"Otomatik vites araç kullanması zorunludur”yazılırsa elbette ÖTV muafiyeti alırsınız,ancak artroz için bir çok tedavi yöntemi var ortopedi bu notu düşeceğini zannetmiyorum.

Tedavi seçeneklerini denediler mi? Olmuyormu?

@Cagriozbkr36,

@OğuzHan112,

Bir çok ortopedi bölümüne gittim bir çoğu en ileri seviyede olduğunu bunun %5 temizleme ama büyük bir ihtimalle bilek dondurma işlemi olacağını söyledi ve açıkçası korktuğum için bıçak altına yatmaktan kaçınıyorum.

Üst Alt