Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

AVR-MVR Kapak değişimi ve Dalak eksikliği için ne oranda rapor verilir?

macelik

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba,
Kalp kapaklarımın her ikiside değişti son EKO'da EF:%50-55 ayrıca dalak eksikliğimde var (Splenektomi) engelli raporu için başvuru yaptım oran ne alabilirim acaba?

Arkadaşlar bu duruma göre benim EF hangi klas'a girecek acaba? ayrıca yönetmelikte hiç belirtilmeyen durumlar var kapak hastalarının enfektif açıdan enfeksiyondan uzak durmaları gerekiyor benim birde dalak eksikliğim var enfeks,iyonlara karşı daha duyarlıyım yani raporda doktorlar bu durumu dikkate alırlarmı?
Klas 2 hastalar 30
Fizik muayene ve laboratuvar sonuçlarına göre orta düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 2 semptomlar ve kalpte laboratuar testleri ile (EKG, ekokardiyografi vb.) ortaya konmuş dilatasyon/hipertrofi varlığna rağmen sistolik fonksiyonların normal olması (mitral yetersizliği hastalarında EF>%60, aort yetersizliğinde >%55, diğer durumlarda >%50).
Klas 3 hastalar 50
Fizik muayene veya laboratuvar sonuçlarına göre orta-ileri düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya kapak hastalığı nedeni ile girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 3 semptomlar ve laboratuvar bulguları ile ortaya konmuş sol ventrikül sistolik fonksiyonlarında azalma (mitral yetersizliği hastalarında EF %30-%60, aort yetersizliğinde %30-%55, diğer durumlarda %30-%50).

kalpten 30 tansiyondanda 10 albilirsin sanırım ancak tansiyonunu bir göster derim

@sarasota

İyide abi zaten dalak eksikliği %10 gözüküyor tabloda,EF değerimde neden %50'lik dilime girmesin onuda anlamadım,ayrıca tansiyon sorunumda şuan yok ama zaman zaman heyecan vb. durumlarda çok yükseliyor bunu yinede göstermek fayda sağlarmı acaba?

7. SPLENEKTOMİ 10

kapak hastalarında %50 oranın içeriğinde EF % 30-60 aralığını açıkça yazıyor benim eko'da %50-50 yazıyor bunu neden %30 luk sınıfa soksunlar ki?

Üst Alt