@gamerskol, Doğduğumda kafam kocaman olduğu (sonradan tedavi alınca geçmiş) ve 3 yaşıma kadar konuşmadığım için 2006 yılında (3 yaşındayken) bana otizm konusu koymuşlar. 2023'te sıfırdan tekrar rapor alınca beni kişilik testine soktular ve bu sefer durumum hafif diye atipik otizm tanısı verdiler.
Diksiyonumun hızlı olması ve çok nadiren kekelemem dışında konuşmamda bir problem yok. Karşımdakinin duygu ve düşüncelerini anlamakta zorlanıyorum. Mesela; istemeden karşımdaki üzecek bir şey söyleyebiliyorum ve karşımdaki buna üzüldüğünde bunu anlamıyorum. Bu yüzden çok patavatsızlık yapıyorum. Biri bana espiri yaptığında bunun gerçek olup olmadığını anlamakta zorluk çekiyorum. Yaşadığım bazı duyguları tanımlayamıyorum. Mesela; o an üzgün müyüm, kızgın mıyım, aşık mıyım? Anlamakta zorlanıyorum.
Çevremdeki insanların yüzünü ayırt etmekte zorlandığım oluyor. Sırf bu yüzden karşımdaki tanıdık mı, ona selam vereyim mi diye polemiklere girdiğim oluyor. Diğer otistikler gibi dokununca kriz geçirmiyorum ama sese karşı hassasiyetim var. Uzaktan gelen sesi ya da birinin arkamdan konuşmasını odaklanmasam bile rahatça duyabiliyorum. Bu yüzden bazen seslerin karışması yüzünden karşımdaki konuşurken onun söylediklerini anlamakta zorlanabiliyorum. Fabrikada çalışırken duymazdan gelip salağa yattığımı düşünenler çok oldu. Ayrıca aşırı gürültülü ortamlar (bebek ağlaması, ambulans sesi vb.) beni rahatsız ediyor. O an bildiğiniz patlayasım geliyor.
Normal zekamda bir problem yok. Kaynaştırma raporu ya da özel eğitim falan almadım. Diğer insanlar gibi normal eğitim alıp belli bir seviyeye geldim. Zaten lisede uçak gövde motor bakım mezunuyum, birkaç üniversite bitirdim ve bu EKPSS ile memur oldum. Ayrıca memur olarak yaptığım iş de sorumluluk gerektiren bir iş diyebilirim. Şu anda da teknik kadroya yükselmek için tekrar normal KPSS'ye çalışıyorum ve birkaç üniversite daha okuyup bitirmeye çalışıyorum.
Ayrıca bende de senelerdir yaygın anksiyete bozukluğu tanısı var. Hem yaşadığım olaylar, hem rahatsızlığım bende kaygıya yol açıyor.