Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Atipik antipsikotikler mi daha etkili tipik antipsikokler mi?

Pickle

Üye
Konular
46
Reaksiyonlar
261
Atipik antipsikotikler
klozapin, olanzapin, ketiapin, risperidon, paliperidon

Tipik antipsikotikler
klorpromazin (largactil), flupentiksol (fluanxol), zuklopentiksol (clopixol), haloperidol (norodol)

Neden psikiyatristler genelde atipik antipsikotiklerden yazıyor? Tek nedeni yan etkiler mi? Acaba hangisi daha etkili?

ketiapin hariç hepsini kullandım. en keskin çözüm klozapindi ancak yan etkisi hastalıktan daha ağır gelmişti bana. şuan olanzapin ve xeplion kullanıyorum. xeplion un yan etkisinden yakınmaktayım aşırı isteksizlik var hiç bir eylemim 5 dk dan uzun sürmüyor bıkıyorum. ayrıca fiziksel olarak bozulmalarda yapmakta

edit: ketiapin içeren ilaçlara baktım şimdi gyrex diyor onuda kullandım böylelikle bu listedeki her ilaçtan kullanmışım :(

Ben bipolar olarak sabah akşam 6mg invega kullanıyorum. Bana çok faydası dokundu. Onun sayesinde stabilite sağladım. Şuan rexapin in iştah açması hariç hiç yan etki görmüyorum. Zaten 9 ay boyunca rexapin 20mg dan önce 10mg a, şu anda da 5mg kullanıyorum. 14 aydır remisyodayım. İlaç dozajları azaltılması yolundayım.

@Anti PSİKİYATRİ, şu an İnvega kullanmıyorum. Arkadaş 1 yıldır remisyondayım dedi. Ben bir buçuk yıldır remisyondayım, 5 yıl demesinin sebebi yıllar önce yine atak geçirmiş olmam olabilir mi diye sordum.
images

@Pickle, doktorum banada 5 yıl remisyonda kalırsan bu süre zarfında ilaçlarını aşama aşama doz düşürerek 5nci yıl sonunda ilaçları bırakacaksın demişti. Bu arada invega, şizoaffektif bozukluk için test edilmiş ve onaylanmış birkaç ilaçtan birisi. Başka ilaçlar şizoaffektif için iyi gelebilir ama direk şizoaffektif için bulunmuş ilaç olarak birkaç tanesinden birisi.

@dreamfail, niye 1 yıl sonra doz azaltılıyor? Az miktarda dozla mı 5 yılı tamamlayacaksınız?

Edit: mesaj editlenmiş. Cevabı almış oldum.

Son düzenleme:
@Pickle, İlaç bırakma aşamasını doktoruma sordum. Ani şekilde ilaçlarının dozunu azaltmak tehlikeli olabileceğini söyledi. Daha geniş vakitte izlenerek karar vermek istedi doktorum. Bende bu konuda yorum yapmak istemem açıkçası, tedavi eden uzman o sonuçta. 3 doktor değiştirdim. Bana en uygun ilaçları yazan, beni benden iyi tanıyan tek doktor o oldu. Ona saygım sonsuz. Artık sorgulamadan dediklerini yapıyorum.

@dreamfail, ben kendi kendime ilaç eklemesi yaptım, paliperidon kullanmadığım halde ilaç raporunda vardı, evde de vardı. Zarar görme düşünceleri gelmeye başladı, kestim paliyi

Hasta olmadığı halde 10 yıl düzenli yüksek doz antipsikotik kullanan biri ilacı bırakırsa neolur

@Micro123, psikoz olur. Benzer bir durumu yaşadım. Gereksiz yere yüksek doz antipsikotik kullanıp bırakınca psikoz atağı geçirdim.

@Ahmet T, 2 yıl önce bıraktım. Şu an tedavim devam ediyor. Birkaç aydır referans fikirleri var. Doktora gitmeyi düşünüyorum çünkü bazen uzun sürüyor. 15 dakika boyunca benden bahsettiklerini düşündüğüm oluyor.

• Beğen
Reaksiyonlar: alfa
İçine kapanık bir çocuktum
Benim nasıl böyle bi oğlum olur diye bağırıp babam hep dövüyordu beni daha da korkak içine kapanık olmuştum ergenliğimde
Sonra intihara kalkıştım
İntihara kalkıştım diye yine dövdü beni
Hep dayak yedim
Paranoid korkularım şiddet hassasiyetim hala var

@Micro123, okurken bile içim daraldı. Yetişkin olunca en azından dayaktan kurtulmuşsunuzdur. Ben olsam babamın yaptıklarını yüzüne vurur, aramı kötü tutardım.

Üst Alt