Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Atanma sonrası yeniden rapor istenirse ve oran düşerse ne olur?

lord44

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba bir soru sormak istiyorum.
Atandiktan sonra kurumun istediği belgelerde durum bildirir raporu yerine bazi kurumlar tekrardan heyete gönderiyormuş. (Raporda çalıştırılamayacağı işler kısmi boş olmasına rağmen) Peki… tekrardan heyete girdiğimizde rapor oranımızı ya düşürseler örnek: %40 yerine %35 gibi.. Bunun hakkında bilgisi olanlar tecrübe edenler yardımcı olabilirler mi?

@lord44 Kurumdan kuruma değişiyor prosedür. Mesela ben bu sana EKPSS ile atandım ama neyseki benim kurumun benden yeni rapor istemedi. Ama raporu yeni ve süresiz olmasına rağmen yeni rapor istenenler olmuş. Ayrıca genelde oranlarını rahatsızlıkları eskisine göre artmasına rağmen oranlarını düşürmüşler. Hatta bir arkadaşın oranı %40'tan %35'e düşmüş, sonradan itiraz edince zar zor %40'a çıkarmayı başarmış.

@berke26,
Öncelikle hayırlı olsun hangi kuruma atandınız acaba? yeni heyet orani düşürdüğünde alınmama gibi bir şey söz konusu olabilir mi?

@lord Ben Hacettepe'ye atandım ama bakanlıklara atananlarla da konuştum. Mesela; adalet bakanlığı direkt yeni rapor istemiş. Kimi kurumlar sadece durum bildirir raporu istemişler. Kimisi tek hekim durum bildirir isterken kimisi heyet durum bildirir istiyor. Kısacası; bu tamamen kurumun insiyatifinde bir şey.

Göreve başlayana kadar engelli raporunuzun %40 altı olmaması gerekiyor. Çünkü ÖSYM yerleştirir, kurum atar. Evraklar teslim edilecek, soruşturmalar olumlu sonuçlanacak ve yetkili amirin imzasıyla göreve başlanılacak. İşte o zaman resmi olarak atanmış sayılacaksınız. Ama evrak teslim sürecinde henüz atanma gibi bir şey olmadığı için kazanılmış hak gibi bir şeyden bahsedemeyiz. Bu yüzden engelli raporunuz düşerse, diğer evraklarda bir yanlış çıkarsa ya da soruşturmadan olumlu bir sonuç çıkmazsa atamanız iptal olabilir.

Yukarıya da yazdığım gibi; engelli raporlarında artık eskisi kadar yüksek vermiyorlar. Rahatsızlığı artmasına rağmen oranlarını düşen çok kişi duydum.

@berke26 ankara'ya alıştınız mı, memurluk zor mu? ben de 88 puanla sınırda kaldım, önümüzdeki atamada büyük ihtimal atanırım.

@kanekii Vallahi Eskişehir'de yaşadığım için her gün hızlı trenle gelip gidiyorum. Bu yüzden yine bir kira masrafım olmuyor. Düz memur olarak atanmama rağmen hasta sekreterliği yapıyorum. Bu yüzden açıktan tıbbi sekreterlik okuyup tekrar EKPSS'ye girmeyi düşünüyorum. Zaten bu sene bilgisayar programcılığı bölümüm de bitti. Şansım olursa ve seçim döneminde yine alımlar artarsa istediğim bir bakanlığa (özellikle MEB, tarım ve orman bakanlığı, kültür ve turizm bakanlığı, tıbbi sekreter olarak sağlık bakanlığını çok isterim.) alım yapar ve atanabilirim. Atanamazsam kurum içi GYS'ye girmeyi düşünüyorum.

Üst Alt