Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Atandığım kurum askerlikle ilgili belge isterse ne yapacağım?

Konular
26
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar benim engelim ortopedik sağ dizimi bükemiyorum. Üniversiteye gidiyorum. Okuduğum için askerlik için de bişey yapmadım. Şimdi atandığım kurum benden askerlikle ilgili belge isterse ne gçdtürecepim ya da nasıl yapmam gerekiyor

askerlikle ilgili belgeyi e-devlet üzerinden yada yakınınızdaki bir askerlik şubesinden alabilirsiniz.

askerlik şubesine hiç gitmediniz değil mi? şuan okuduğunuz için üniversiteniz askerlik şubenize öğrenci belgesini gönderiyordur tecilli durumda olabilirsiniz. göndermemişse siz öğrenci belgesi alıp okuldan askerlik şubenize verin tecil ederler. askerlik durum belgesi aldığınızda da şu tarihe kadar tecilli yazar. muayene işleri vesaire uğraştırır yaşınız daha 20 okuyorsunuz tecil hakkınız var hemen yaparlar bunu hızlı olur.
askerlik şubesine siz bir gidin elinizdeki raporunuzla, öğrenci belgenizde yanınızda olsun ne olur ne olmaz. engel durumunuz için buna askeri muayene sonucu askeri hastanedeki heyet karar veriyor buda biraz zaman alır. en iyi yönlendirmeyi askerlik şubesi yapar.
benim fikrim tecil ettirin önce hem hızlı olur , görevinize başladığınızda adaylığınız kalktıktan sonra askerlik şubesinden muayene olaylarını yaparsınız. ayrıca aday memur ikende tecil hakkınız var.
kurumada askerlik şubesinden alacağınız askerlik durum belgesini verirsiniz.

Aynen benim durumum da bu. Öğrenci belgesiyle giderim bakalım ne diyecekler

Üst Alt