Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Atananları tebrik eder mutluluklar dilerim ve bazı konularda uyarmak isterim

atom_bombası

Yasaklı Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
Atanan Arkadaşlar. Hepinizi tebrik eder gözlerinizden öperim. Hepiniz evlenme yoluna düşersiniz artık. Evli olanlar kuma getirir :) Mutluluklar dilerim. İlk maaşınızı bana yatırın. 1 yıl sonra faizsiz olarak aynı şekil alırsınız. Faiz haram o bakımdan dolayı şey ettim :D

İşin ciddiyeti gereği, biraz farkındalık oluşturmak istiyorum. Tabii ki hepiniz akıllı, tecrübeli kişilersiniz. Sadece hatırlatma yapıyorum. Dikkatli olun. Maaşım, işim gücüm var diye kendinizi yıkılmaz, büyük, çok bilmiş görmeyin. Kendinizi beğenmeyin. İnsanlık işte. Bir anlık bu hislere kapılabilir. İyi, hoş, anlayışlı, sabırlı olup; tevazudan eksik kalmayın.

Bazı maaşa kavuşanlar ailesinden ayrılmak, az çok iletişimi kesmek isteyebilir. Aile her şeydir. İyisi kötüsü olmaz. Onları üzmeyin. İsterseniz ilk maaşınız ile onlara hediye alabilirsiniz. İş yerinde zaman zaman sıkıntılar, iş arkadaşı ve amir anlayışsızlıkları olabilir, sabredin; yalnız kendinizi küçük gösterip ezdirmeyin. İş yerinde ahlağı bozuk insanlara denk gelebilirsiniz. Siz onlara uymayın, edepten şaşmayın. Her ay 1 gram altın alın bankanızdan. Kredi kartı açtığınızda İnternet'ten alışveriş yapacaksanız, kredi kartı bilgileri ile değil de, sanal kart bilgileri ile alışveriş yapın. Bu en güvenlisidir.

Sizler iş yerinde nasıl davranırsanız, iş arkadaşları da öyle davranır. Hep iyi, güler yüzlü, anlayışlı olun. İşe ilk girişinizde sizden sendika vs. üye olmanızı isteyip form doldurtabilirler. Dikkatli olun. Önünüze gelen her kağıdı iyice okuyun. Fırsatçı çok. Örneğin ben ve beraber atandığım kişi form, imza olayı yapmadan yok yere sendika üyesi olmuşuz. Bu durumdan çalıştığım yer sorumlu tutuluyor ve direkt yetkili kişiye yüklendim. Taa çalıştığım şehrin beni üye yaptıkları sendikanın başkanını arattım. Sanırım bir hain var ve yeni gelenlerin adına form doldurup sendika üyesi yapıyor. İstediği zaman istifa edebilir sendikadan dedi.

Size tavsiyem, sendika üyesi olmayın. Olduktan sonra adam yerine bile koymuyorlar. Hayatınızda başarılar dilerim. Sağlıcakla kalın.

@atom_bombası ben sendika üyesiyim ve hiç pişman olmadım sendika üyesi olmaktan. maaşımdan 14 lira kesiliyor sendika aidatı olarak ama 3 ayda bir 75-80 lira civarı toplu sözleşme ikramiyesi alıyorum. yani verdiğim paranın iki katı bana geri geliyor. bunun dışında da çalıştığım kurumda 27 öğretmen var ama ben hizmetli kadrosunda olmama rağmen sendika tarafından işyeri temsilcisi olarak görevlendirildim. adam yerine konmuyorsunuz derken neyi kastettiğini bilmiyorum ama eğitim bir-sen'de herkes hakettiği değeri görüyor.

bunun dışında da bir sıkıntıya düşmeniz halinde sendika her zaman yanınızda duruyor ve haklarınızı savunuyor. sendika üyesi olmazsanız kendi başınıza kalırsınız..

Son düzenleme:
açıklama ve uyarılarınız için teşekkür ederiz...

malesef beşinci defada olmadı...

Üst Alt