Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Asosyal (Çekingen) biri Anti-Sosyal (Psikopat) birine zamanla dönüşebilir mi?

Reyhanman

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
2
Yaşanmış Böyle bir örnek var mı ?

Gittikçe şiddete meyilli çekingenlikten öte sinirli,saldırgan ve dayak yese bile bıkmayan küfürbaz dinsiz birine dönüştüm

15 yıldır psikiyatrik ilaç kullanıyorum ve en son 2 hafta önce tamamen kullandığim ilaçlarım değişti farklı bir tedavi görmeye başladım ve son günler bu bahsettiğim davranışları belirgin bi şekilde sergiliyorum

Özellikle yüksek sesli hızlı ve insanların gözlerinin içine katiller gibi bakarak vurgulu konuşuyorum. Ayrıca etrafımda geneli buz kesiyor ve abi abi çekip benle çekinerek konuşuyor ya da susuyorlar

Reyhanman

İlaç değişimleri her zaman çok çok zordur ve meşakkatlidir. Bu duygularını ve sende yol açtıklarını mutlaka bir kağıda not et ve en kısa zamanda doktorunla paylaş.

Bir de bence bu dönüşümün farkında olmak bile kendi başına iyi bir şey. Bu durumdan rahatsız olmaksa sorunu çözemeye dair önemli bir yol açar. Böylesi zamanlarda olabildiğince sakin bir hayat sürmek, tanıdığın ve güvendiğin insanlarla duygularını paylaşmak ve onlardan destek almak çok önemli. Eğer mümkünse işten ve koşturmacadan uzak durmak, ilaçlarını aksatmamak...

İlaçtan olabilir yan etkiye benziyor kullandığın ilacı araştır 15yıl ilaç kullansam ben deliririm bence çok ağırlar ilaçlar için bir değişim gerekli gelişim yeni ilaçlar için bekliyorum daha az yan etkili

Sebeb ilaç degişimi. Bir anda kesildiyse umarım degildir kişi için çok sancılı olur. Doktora belirtin mutlaka bunu

Ben artık bu psikiyatri ilaçlarının kandırmaca olduğunu düşünüyorum. 16 yıllık psikiyatri geçmişim 3 kez hastaneye yatışım var ve 2006 yılından üniversitede tıpta psikiyatri okurken benle ilgilenmeye başlayıp gittiğim doktor bugün bana senin neyin var teşhisin bilmiyoruz sürekli farklı bişeyle karşılaşıyoruz sende dedi

Bende bıktım bu durumdan ilaçla da olmuyor ilaçsız da olmuyor

Bıraktım ilaçları 100kg oldum
Ne olacaksa olsun zaten neyim olduğunu 16yıldır gittiğim doktor bile bilmiyor teşhis koyamıyor

Anti-sosyalle psikopat aynı şey mi parantez içinde yazılmış ?

Son düzenleme:
Anti sosyaller psikopat farklı kavramlar. Anti sosyaller diğer adı sosyopat zarar verirken karşı tarafa zarar verdiğini bilirken psikopatlarda empati yoktur.

Burada tartışılan konu, genel itibariyle "agresyon" terimini de çağrıştırıyor.

ALINTI BİLGİ: Agresyon, bireyin kendini veya başkalarını fiziksel ya da psikolojik olarak incitecek şekilde davranması olarak tanımlanabilir. /// Psikolojik saldırı, gerektiği durumlarda karşılık verme olarak yapılabilir ama fiziksel zarar olursa akıl hastanesine yatırıl
ma veya cezaevine girme gibi neticelere sebep olabilir.

Uzun yıllar bastırılan "öfke" duygusunun belli bir zaman sonra dışarıya yansıtılması olarak da düşünülebilir.

Bu söylediğime birçok kişi karşı çıkacak ama bence günümüzdeki dünyada antisosyal kişilik bozukluğu ve süper güç gibi bir şey. Empatiden yoksun oldukları için karşısındakini düşünmeden istedikleri gibi hareket edebilirler, stres toleransları yüksek olduğu için çoğu insanın alamadığı riskleri alabilirler ve olumsuz sonuçlarından diğer insanlar kadar etkilenmezler.

Günümüzdeki siyasetçilerin, zenginlerin ve büyük şirket sahiplerinin neredeyse hepsinin psikopati eğilimi sergilemesinin sebebi budur. Bu özellikleri sayesinde bu sistemde diğer insanların önüne rahatça geçebiliyorlar. Biz en ufak bir riskten bile kaçınırken onlar en büyük riskleri alabiliyorlar ve bizim kadar etkilenmiyorlar. Biz yaptığımız hareketler diğer insanlara nasıl etkiler, ne düşünürler derken onlar belki de yaptıkları yüzünden milyonlarca insana zarar verebiliyorlar ve bunu yaparken gram vicdan azabı çekmiyorlar.

@Reyhanman,
Bu bende selectra 50 mg kullanmadan önce oluyordu sinirlendigimde evin huzurunu bozuyordum ailemin kalbini kiriyordum nefrete dönüyordu duygularım dinsiz imansız vicdansız birine dönüşmüştüm adeta demek ki bu sinir hastalığından filan dolayı kaynaklanıyormuş sanırım. Selectrayi içince vicdanlı merhametli küfür etmeyen terbiyeli efendi kalp kırmayan iyi bir insana dönüştürdü beni bir ilaç insanı değiştirir mi? Değiştiriyormuş.

@Hayataisyan, ani sinirlenmeler asabiyet korku saldırganlık şüphesi bendede oluyordu normalde yoktu bi kaç ay içinde olmaya başlamıştı selectra eski haline getirdi beni bide üzerine mutlu ediyor öyle bi hap ki gerçekten çok başarılı.

@Ben_Claudius,
Sağol abim teşekkür ederim ♥️
@Breh43,
Fakat selectra cinsellik konusunda çok sıkıntılı onu içmeyince cinsel açıdan iyiyim ama içince kan ter içinde kalıyorum çok yoruluyorum ve maalesef cinsellik konusunda selectra beni sınıfta bırakıyor sizde de aynı sikinti oldu mu? Biraz üstü kapalı anlattım ayıp olur diye. Ama sinirimi çok çabuk alıyor beni normal bir insan yapıyor orada sıkıntı yok.

@Hayataisyan,
Cinselligi üniversite yıllarımda hastalandıktan sonra biraz geri plana aldım sosyallikle ilişkimi kestim gibi çocukluk yıllarımda kaldığım şehre geçiş yaptım sosyal çevrem pek yok bu saatten sonra ilişki peşinde değilde hayatımı daim edicem kişi arıyorum kovalamayı bıraktım anlıcagın😅

@Hayataisyan,
Sadece geç boşalma olsun diye anti depresan kullananların olduğunu duymuştum. Selectrayı kullanmasan depresif lik cinselliğin baş düşmanı.

15 yıllık evliyim ama çocuğum 5 yaşında, bu bir tesadüf mü? Kaç tane doktora gittik fayda göremedik 10 yıl sonra kendi oldu.

Çabalayınca , tedavini olunca , alışınca bunun için ilaç bile kullanmıyorum.

Kullandığım ilaçlar lithuril, olfrex, venegis xr, akineton.

@osmangazi,

Hocam ayıp olmasın diye söylemedim pek ama siz söylemişsiniz bende açıklık getireyim evet selectra geç boşalmadan ziyade boşalamamak, onu içince hiç bosalamiyorum partnerim yoruldu bende yoruldum ama bir türlü gerceklestiremedik bazen gerceklesiyor ama saatler geçiyor ama ilaç iyi mi seni iyi bir ruh haline dönüştürüyor iyi geliyor mu dersen evet ama cinsellik açısından berbat etti beni diyebilirim ama sizden iyi bilgi aldım demek insanlar geç boşalmak için antidepresanlara yöneliyor vay be ama bu çok yanlış doktor kontrolü herzaman en önemlisidir ben zorunda olmasam hayatta kullanmam geç boşalmak için ki bunun zorluklarını selectra içince yaşıyorum. Bende partnerimle ilişkiye girmeden önce içmiyorum fakat neyse ki evli değilim evli olsam durum daha beter olacak.

Evliyken de clonex ve seroquel kullanıyordum ama cinsel performansımda sıkıntı olmuyordu

Bu konuyu psikolojik nedenlere bağlıyorum. Kendi deneyimim böyle.

Son düzenleme:
Hocaların hocası diye anılan bir şahış Rusya'ya gitmiş. Bakmış çok güzel kadınlar var. Bir şeyler fısıldamaya başlamış. Biri hocam ne dediniz diye sormuş. "Allah'a dua ettim öbür dünyada bana böyle güzel huriler nasip et" demiş. Nefsine böyle hakim olmuş.

Üst Alt