Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerlik borçlanması yapıp sigorta girişimi öne alırsam emekli maaşım yükselir mi?

tb2nhf

Aktif Üye
Konular
82
Reaksiyonlar
99
05-04-2001girişliyim askerlik yatirirsam 05-10-1999 tarihe cekiliyor engelli emeklilik süremde 1yıl geri cekiliyor emekli masimda askerligi yatirinca artış olurmu

Prim yatıracağınız için bir miktar artış olur maaşınızda.

Arkadaşlar maasda cok yükselme oluyormuş cevaplarınızı bekliyorum

nasıl yani kardeş anlamadım şimdi ben 2004 de askerdim askerliği ödersem 1 yıl gerimi alıyolar emekliliği hayırlı sabahlar
namaza kalktım bi bakim dedim

@tb2nhf
askerliği yatırdığın zaman maaşında çok fazla bir yükselme etki etmez size avantajı daha prim ve eğer askere giderken sigortalı değilseniz sigorta başlangıcınızı öne çekmenizi fayda sağlar maaş olarak çok da fazla bir artısı olmaz

@kurt74
askerden önce sigortalı değilseniz ve askerlik borçlanması yaparsanız askerlik yaptığınız süre kadar sigortalılığınız öne çeklir askere gitmeden sigortalı iseniz öne çekme olmaz yalnızca primlerinizi sddoldurma avantajı olur

tb2nhf

Prim gününe ihtiyaç yoksa askerlik borçlanmasına değmez. Maaşta azıcık bir artış sağlasa da son kertede buna değmez...

bülent bey benim işe giriş tarihim mayıs 2001
askerliğe gidiş kasım 2001
askerlik borçlanmasını yaparsam işe başlangıç süresi hesaplamada askerlik süresi kadar geriye gider mi?

ulasli

Hayır. Sigorta başlangıcı askerlikten önce olduğu için olası borçlanma sigorta başlangıç tarihini öne çekmez. Sadece prim gün sayısını arttırır.

[

teşekkür ederim bülent bey. Prim gün sayım 5000 günün üzerinde %52 raporla 19 yıl beklemem gerekecek :) 2020 yılı için şafak saymaya başlayayım.

Üst Alt