Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Asgari ücretle çalışılan işten emekli olmak, emeklilik maaşını etkiler mi?

dursunkarayanik67

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
slm ben yüzde kırk beş vergi indirim raporlu biriyim ilk sigortam 1998 2 ayı benden istenilen 4100 iş günümü doldurdum ama emekli olmama 3 yıll var
şuanda 5070 iş günüm var maaaşım bürütten yattığı için aylık iş verenin ödediği pirim 710 tl idi ben işten çıktım ve piyasada o parayı kimse vermiyo yep asgari üçret öderiz diyorlar ben tekrar asgari ücretten işe girsem emekli olutken emekli mmaşıma etki edermi bana bu konuda bilgi verirseniz çok memnun olurum

nacizane tavsiyem şudur..
Verdiğin bilgilere göre emekliliği haketmişsin.
Bence hemen emekli ol asgari ücretten işe girersen alacağın emekli maaşı heryıl 25-30 tl civarı düşer...
ssk sitesinden bir maaşını hesapla bakalım ne kadar emekli maaşı alacaksın prim günü önemli olduğu kadar ödediğin meblağda önemli emekli maaşının belirlenmesinde. T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Sosyal Sigortalar Kurumu
Ancak brüt 2700 tl üzeri maaşa iş bulursan gir çalış aksi halde bir gün daha beklemeden emekliliğe başvur..

merhaba öncelikle vermiş olduğunuz bilgilerden dolayı çok teşekkür ederim sizden çok özür dilerim size ilk sigorta giriş tarini yalış yazmışım
05.02. 1998 olcaktı ben den istenilen pirim 4080 iş günü benim şu an 5069 iş günüm var günümü tamamladım ancak benim emekli olma 3 yılım var 05 .02 .2016
da ortalama bürüt aylık kazancım 2,33580 tl sizin verdiğiniz ssk adesinde hesaplattım 23 .12.2012 itibarı ile hesaplanan aylık 900,76 tl ben özürlü biriyim yüzde kırk beş vergi indirim raporum var ben bu 3 yıl içerisinde asgari ücreten işe girsem emekli olduğum zaman emekli maaşıma etki edermi yoksa hiç işe girmeden yılımı doldursam benim için hangisi daha hayırlı olur bana bu konuda bir yol gösterirseniz çok makbule geçer saygılarımla dursun

Son yıllar çok önemli asgari ücret üzerinden ssk primi öder iseniz emekli maaşınız da düşüş olur.

2016 yılında emekli oluyorsunuz.(şimdi görünen ssk maaşınıza % 10 kadar eklerseniz alacağınız maaş net çıkar 991 gibi)
Dediğimiz gibi 2700 ün üzeri işte çalışırsanız sorun yok (2013 te bir miktar artacaktır).
Asgari ücret yada biraz üstünde işe girerseniz maaşınız düşecektir.
İşe girmeden bekle diyeceğim ama nasıl geçineceksiniz.
Günü geldiğinde bu sorunun cevabını sandıkta sormanız dileklerimle. :)

meraba arkadaşlar bendede aynı sorun var ben en son 2240 bürütle çalışıyordum işten çıkarıldım ve yeni girdigim işyerine 1600 bürütle girdim benim emekliligime 1 sene var acaba nasıl etkiler

teşekkürler

İlla ki düşüşe neden olacaktır. Ama ne kadar olur, bilemiyorum ben de

Üst Alt