Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Arşiv araştırması ve güvenlik soruşturması aileyi de kapsıyor mu?

seher sun

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
1
Ekpssden atandıktan sonra arşiv araştırması ve güvenlik soruşturmasında ailemizi de araştırıyorlar mı benim kardeşim mülteci kaçakçılığından ceza evinde yattı bu durum benim atanmamı etkiler mi?

çok stratejik kuruma atanırken belki bir ihtimal dikkat edebilirler ancak kişinin herhangi bir sabıkası veya süren mahkemesi yoksa sıkıntı çıkmaz. ne örnekler gördüm ailesinde neler neler vardı. sizin sicil temizse ailede de yüz kızartıcı veya terör suçu yoksa sorun olmaz.

Stratejik kuruma atanmak istemiyorum zaten sadece kardeşim cezaevinde yattı bu durum beni etkiler mi yüz kızartıcı suç olsa da

Arşiv araştırması ve güvenlik araştırmasında aileye bakıyorlar mı ekpssden atanmak için

@seher sun,
Kurumdan kuruma değişir ve suça göre değişir sizin atanmanizi etkilemez kardeşinizin kendi hatası diye düşünüyorum

@seher sun,
Bakmaya hakları yok, baksalar dahi hukuken bir gerekçe olamaz. Olursa da mahkeme yoluyla haklarınızı alırsınız.

Ailesi teröre bulaşan ve bu engellere takılanlar mahkeme yoluyla haklarına kavuşanlar bile var. Terör suçundan sonuç bu oluyorsa sizin bahsettiğinizin suçun lafı olmaz. Ailesi terör suçuna karışan biri emniyete, askeriyeye vs giremiyordur belki (bilgim yok, muhtemelen mülakatta elenir) ama siz emniyete, askeriyeye bile atanabilirsiniz. Suç şahsidir/bireyseldir.

Anayasaya aykırı bir gerekçe karşınıza çıkmaz. Çıkarsa da mahkemede kazanırsınız. Zaten bundan dolayı da çıkmaz böyle bir sorun.

Üst Alt