Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araçlarda ÖTV indirimi % kaçtır?

mmmustafa

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar önceleri böyle sorular gelmiştir ama forumda internette kesin bir bilgi bulamadım
herkes farklı rakamlarla konuşyor bir de tarihler çok değişik
yaklaşık bir haftada 3 ayrı markanın eş değer otomobillerini görmek için showroom larına gittim citroen piyasa değeri 72 000 olan araç için 54 000 dedi opel deki elemanların çok işi vardı beni savmak için yaklaşık %30 dedi peugeottaki satış temsilcisi çok emin bi tavırla %45 indirip opsiyonlarıyla 79 000 e gelen araç açin 44 000 civarı bir bir rakam söyledi yakınlarda araç alan bana yardım edebilecek birisi varsa memnun olurum :)

ötv oranı otomobillerde % 45 tir,
yani firmalar arası farklı değildir.

citroen de baktığım cuv tipi bi araçtı acaba ondan mı yüksek fiyat verdiler ama 1.6 motordu

Firmalar aracı istediği fiyata satar. ÖTV muafiyeti var diye ille de şu rakamda olacak diye bir kural yok. Dolayısıyla aynı marka aynı model olsa dahi değişik bayilere gidebilirsiniz. ÖTV.yi kafasına göre indirir ama bayi kaarı da kafasına göre de yükleyebilir. Dolayısıyla sizde sıkı pazarlık yapın. oldu oldu olmadı başka bayiye gidin. ÖTV ye ek olarak %10 daha indirebilirsiniz.

teşekkürler mr no firmalrın farklı fiyat politikaları biraz canımı sıktı herkes eşdeğer otomobiller için çok farklı fiyatlar söylüyor açıkçası pek adil gelmedi bana ne kadar iyi pazrlık yapabilirseniz o kadar kazançlısınız sanırım önerebileceğiniz markalar veya satıcı firmalar var mı var mı?

Önereceğim model ve marka yok: Hepsi birbirinden güzel.
Araç alacaksanız en önemlisi bu; her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır. Dolayısıyla sizin beğendiğiniz model olsun; yeterki içiniz yatsın güle güle kullan şimdiden...

Piyasası iyi olsun, yedek parçası bol olsun, Ustası ve servis ağı yaygın olsun gerisi önemli değil.

Üst Alt