Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aracımın 5 yılı doldu. 1997 yılında aldığım raporla yeni araç alabilir miyim?

aylina

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar ÖTV siz araç alma süremi doldurdum .ikinci kez araç almak istiyorum.eski sağlık rapaorum geçerli olurmu[1997]tarihli.aracımı satarken neler yapmam gerek.daha önce aracı kontrol için vergi dairesinden memurlae geliyordu şimdi aracı çekici ile muayne istasyonuna götürmek gerekiyormuş.her geçen gün kolaylaşacağına işler zorlaşıyor.ruhsatımda ötv ödemeden satılamaz ibaresi var ne yapmam gerek

benim bildiğim ilk iş tertibatı ustaya söktürüp faturasını o ustaya kaşelettireceksin sonra tertibatı söktüğün için proje çizdireceksin ve araçta teknik değişiklik yaptığın için araccı muayeneye sokacaksın ama dikkat et tertibatı söktükten sonra aracı sen kullanamazsın o sebeple muayeneye araç ya sağlam birisiyle gidecek yada çekiciyle gidecek yada yakalanmadan sen götüreceksin ondan sonra istediğin kişiye satabilirsin

Ayrıca, aracınızı satmadan yeni araç da alabilirsiniz. Sadece, aynı anda iki araç üzerinize kayıtlı olduğunda, içlerinden sadece biri için MTV istisnasından yararlanacaksınız, o kadar. Bunun için eski aracınızın MTV istisnasından düşmesi için vergi dairesine başvurmanız gerek.

Araç alımına temel olacak raporun tarihi önemli değil. Gelirler İdaresi'nin bu konudaki yazısı bu konuda çok net: http://www.engelliler.biz/forum/oze...nda-otv-istisnasi-uygulamasinin-sartlari.html

e) Sağlık Kurulu Raporlarının Tarihi
Kanunun 7 nci maddesinin 2 numaralı bendindeki istisnadan yararlanmak için, 29/6/2006 tarihli ve 2006/10660 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının Resmi Gazetede yayımlandığı 16/7/2006 tarihinden önce alınmış olan raporların, söz konusu Kararname eki "Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik" hükümlerine uygun olarak yenileneceğine dair ÖTV mevzuatında herhangi bir hüküm bulunmamaktadır. Dolayısıyla bu tarihten önce usulüne uygun olarak düzenlenmiş olan sağlık kurulu raporları da ÖTV istisnası uygulamasında geçerli bulunmaktadır.

ÖTV muafiyetim doldu ama ilk aldığım raporla araç alamıyorum

arkadaşlar 2007 de araç aldım süresi doldu ancak aynı raporla şimdi araç alamıyorum vergi dairesi sorun çıkarıyor ne yapabilirim ehliyetim içinde özel tertibatlı araç kullanması uygundur ibaresi istiyor ben ehliyeti alırken böyle bir uygulama yoktu

Gelirler idaresinin yukarya alıntıladığım maddesi çok net. O yazıya istinaden vergi dairesine gidip işlem yaptırın. Eğer yine yapmazlarsa, haklarında hem BİMER'e hem de gelirler idaresi başkanlığı'na şikayette bulunun.

Üst Alt