Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aracımı engelli aracı olarak işletmem gerekiyormuş. Bunu nasıl yapabilirim?

kerem59

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Selamünaleyküm sol ayak bileğim sabit engelli ehliyetine sahibim yüzde 46 engel raporum var daha önce normal olarak bindiğim oto sanziman bir aracim var mtv den muaf şimdi sorum su ben bu araçla deniz ulasimini ücretsiz kullanabilirmiyim geztas deniz işletmelerini aradım ruhsatta engelli araci olarak gözükmesi gerekir diyorlar arac zaten benim üzerime ve mtvden muaf benim bu araci engelli araci olarak ruhsata işletmem gerekirmi gerekiyorsa ne yapmam lazım teşekkür ederim aracta mtv muafiyeti falan yok engelli olmamdan önce aldığım aracti

Sen karşı tarafı yanlış anlamışsın feribotlarda araç ücreti alınıyor sadece şöför beleş sen yinede bir daha sor istersen

Bizde feribotla İdo ile yıllar ca aracımızla yolculuk yaptık beleş binemedik yeni çıkmışsa haklısın dır

Dostum konuyla alakalı bir şey anlatayım. Geçen kurban bayramında kabristan ziyaretine gittiğimde müsait durumda bulunan bir trafik polisi ekibini gördünce yanıma

Trafik müdürlüğü tarafından düzenlenen engelliler için park kartı,
Komisyon kararı (engelli B),
Ehliyet.

alarak yanlarına gittim ve kendilerine şunu sordum: “Ben bunlarla sakatlara ayrılmış yere aracımı park ettiğimde ceza yer miyim?”

Verilen cevap şu: Araç ruhsatını engelli aracı olarak kaydettirmediğin müddetçe, içinde sen olmadığın takdirde ekip ceza yazar. İçinde seni görürse yazmaz.

Aslında verilen cevap tatminkar değil zira daha önce Bolu’da ve bir başka yerde sorduğumda farklı farklı cevaplar almıştım.

Yani demek istediğim şu: Neticede anladığım kadarı ile bizim durumda olanları araçlarını engelli aracı olarak işletmeye zorluyorlar. Seninkisi de o hesap olsa gerek.

Ben de MTV ödüyorum.

@kerem59,

%46 Engel raporunuz var, MTV'den muaf, MTV'den muafiyet almışsanız, muhtemelen Ruhsata işlidir, yani Ruhsatınızda Engelli aracı yazıyordur.. Yazıyor ise, En yakın il trafik ( ilçeyi bilmiyorum)şubesine gidecek ve Engelli Park Kartı alacaksınız..
Ruhsata işli değil ise, Ehliyet ve Engelli Raporu ile birlikte, Araç tadil projesi (yani Ehliyetinizdeki kodlara göre) çizdireceksiniz. Bu belgelerle birlikte, en yakın TSE uygunluk belgesi veren yere gideceksiniz. Uygunluk belgesini aldıktan sonra, bunu Ruhsatınıza işleteceksiniz..Aracınız engelli aracı olacak.. Bunları yapar iken şunu da unutmayınız, TSE uygunluk belgesini aldığınız yere (tertibatlıdır, sahibi, eşi, 3.derece kan/kayın,hısım ve çalışanı kullanabir ) ibaresinide yazdırın..

not:Ben çanakkale boğazını geçerken her hangi bir feribot ücreti ödemedim..

Üst Alt