Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aracıma ait Özel Harf Plaka isteğim..?

Çapa63

Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
1
Merhabalar Arkadaşlar Öncelikli olarak selam, sevgi ve saygılarımı sunuyor, yaşam ve çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Umarım her yönüyle durumunuz iyidir.

Yakın zamanda ÖTV muafiyetinden yararlanarak alacağım aracıma ait plakanın bazı özel harf ve rakamlardan oluşmasını istediğimden dolayı, bahse konu plaka harfleri “sıfır araç alımında” her ne kadar plaka işlemlerinde ikamet ettiğimiz "İstanbul-Küçükçekmece" yerden plaka verildiğini şahsen bildiğim halde, ancak bazı istisnai durumlarda istenilen ilçeden ve istenilen harflerin alınabildiğini tahmin ediyorum. Sizce haklı değil miyim? sıfır bir araç alıyorsun ve uzun süre kullanacağın aracın da günlüne göre bir plaka özelikle de "Harf" “harf ve rakamların” olmasını istemem ile çok şey mi istemiş olurum acaba.

Bu talebimin çözümünde sizden “özellikle de engelli arkadaşlardan” yardımınızı beklemekteyim. Bu konuda bana yardımcı olacak engelli arkadaşlar olabileceğini veya beni yönlendirebilecekleri bir yerlerin olduğunu düşündüğüm için, bu talebimi bu sayfada sizinle paylaşıyorum. Şimdiden ilgi ve alakanızdan dolayı sizlere içtenlikli teşekkürlerimi sunuyorum.
Not: Özelden de e-mail adresime cevap gönderebilirsiniz.mparlak7063@mynet.com

abim geçmişte aracının plakasında ki son 2 rakamın ki harfler 3 harf olduğundan verilen tüm plakalarda rakamlar 2 hane idi işte o iki haneli rakamın 33 olması için 10 gün kadar bekledi ve oldu ancak bunun için ekstra bi ücret vermedi takipçi arkadaşıydı ve o nasıl yaptı bilmiyorum ama yaptı eger sizinde isteğiniz plakayı komple kendiniz yazmıcaksanız olabilir sanırım ama siz bir takipçi ile konuşun eger bütün harf ve rakamları siz belirlemek isterseniz sanırım bu size epeyce pahalıya patlar

Teşekkür ederim boodi arkadaşım, sizin de belirttiğiniz gibi bayinin kendi muamelecileri bu işi takip ediyorlarlar ve söz konusu son iki ramakda sorun yok, ve şimdi tüm İstanbul'daki trafik şube müdürlüklerinde iki harf olarak veriliyor. İşte benim burada istediğim ise bu harfler yani "iki" harfin istediğim harflerden olması dır.
Not.Tabi ki bu plaka isteğim İstanbul olarak talep ediyorum. Çünkü İstanbul'da ikamet ediyorum.

sıfır arabayı tescile kaydettirirken mernis te kayıtlı olan adresindeki trafik tescilden yapman gerekiyor.istediğin harf grubu hangi yerdeyse ikametini oraya aldırman gerekli ve tescil edildikten sonra tekrar geri alabilirsin ikametini.
rakam gurubu iyi olsun diyorsan biraz parayı gözden çıkarman lazım, bağış yapman gerekli, bu bağış rakamlara ve talebe göre değişir.

o iki harfi kullanan ilçeden almalısın sanırım plakanı sorunda bu galiba sen o ilçede ikamet etmediğinden kaynaklanıyorsa o ilçede bir ikamet göstermen gerekebilir sen en iyi bilğiyi yinede usta bir takipçiden almalısın ayrıca hayırlı olsun kazasız belasız inş

Anladım yani şimdi istediğim harfler X ilçesindeyse ve aracımı tescil ettirceye kadar mernis "ikametgah" kayıdımı geçici olarak "X" ilçesine yani oraya almam lazım, öyle mi?

Teşekkür ederim vermiş olduğunuz bilgiler için arkadaşlar. İnşallah Allah herkese güzel bir araba almayı nasip eder.

Arkadaşlar İstanbul'da hangi ilçe hangi Plaka harfleri veriyor? içimizden bilen var mı? Özelikle şu ilçelerde kiler
Küçükçekmece,
Avcılar,
Bahçelievler,
Bağcılar,
Güngören ve
Zeytinburnundaki
Trafik şube Müdürüklerindeki 2013 Nisan ayında verilen Plaka Harfleri nelerdir. Bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Teşekkürler.

Ya Mustafa arkadaşım ilçeyi belirlesen bile o ilçeye ikametgahını alman çok zor çünkü orada adres göstermen lazım ve boş olması gerekiyor o daire veya iş yerinin haberin olsun kolay gelsin

Üst Alt