Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aracı 5 yıl sonunda satarken vergi dairesini bilgilendirmek mi gerek?

Konular
30
Reaksiyonlar
0
Yani 5 yıl Sonra Satarken Şatıştan Sonra Vergi dairesini Bilgilendirmek mi Gerekiyor

osmanmuhammed zaten satış işleminde vergi dairesinin kontrolü olur.

Sadece, araç için MTV ödenmeye başlayacağı için bu konuda vergi dairesine özel olarak başvuru şart.

ben 10 yılı dolmuş aracımı sattım ve mtv konusunda vergi dairesine herhangi bir bildirimde bulunmadım. satışta aracın plakasının değişeceğini göz önünde bulundurursak, zaten mtv muafiyetimde eski plakamla birlikte yok olmuyor mu ?

Yok nuwanda, MTV için özellikle bir bildirimde bulunmak lazım. Çünkü orada aksamalar olabiliyor. Riske girmemmek lazım...

Engelli araç satış alış hakkında

Engelli aracımın günü 04-05 17 bu tarihte araç satıp alabilirmiyim.

Günüm doldu notere gittim satış yaptım başka hiç bir şey yok tekrar ediyorum hiç bir şey yok

Aynen oyle gunu dolunca notere gidip satis yapiyonuz okadar..

Nasıl yani arkadaşlar araçta tertibat varsa onun iptali ve muayene istasyonuna gitmek iptal mi oldu

Aynen şimdi bende merak ettim. Benim araca da yalandan yere hiç bir işe ve işime yaramamasına rağmen silicek zınbırtısı ile topuz takmışlardı tertibat projesi ile. Bunu iptal etmemize gerek yok mu? Birde not olarak. Bu projeyi özellikle ruhsatımda sorgulatmama rağmen tertipat tipi filan hiçbiri ne ruhsatta ne de trafik şubede görünmüyor.

Gerçekten bende merak ediyorum bu konuyu. Zaten tertibatı olan bir aracın satışında tertibat sökülmesi için neden tekrar proje istenir ve muayene girilir hiç anlamış değilim umarım bu prosedürler artık kalkmıştır.

Güncel +1 yazalım da belki bu işten anlayan biri cevap verir :rolleyes:

Arkadaslar aracinizin gunu dolduysa direk notere gidip satis yapin ben ve buradaki bazi arkdaslar boyle sattik bunu deneyin eger zorluk cikarsa diger yontem uzerinden satarsiniz vergi dairesine gitmeye bile gerek yok ...

Üst Alt