Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç sahibinin vefatı durumunda olacaklar..?

Umut37

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar amcam %96 zihinsel engelliydi 2 gün önce rahmetli oldu. Bütün hastane ve bakım işleri ile biz ilgilendiğimiz için vasisi babamdı geride 4 kardeş daha var aracın süresi 1 yıl sonra doluyor. Babam birkaç yere gitmiş sormuş kimse tam net bir cevap vermiyor. Süreç nasıl işleyecek ? Amcamın biri alır iken sorun çıkartmadı ama şimdi çıkartacak gibi görünüyor. Merak ettiklerim;

1-) Ne yapmamız gerekiyor bu süreçte. (diğer kardeşlerden imza almak şart mı?)
2-)Hiç bir işlem yapmadan 1 yıl sürenin dolmasını beklesek oluyor mu oluyorsa süre dolunca ne oluyor aracın durumu?

Arkadaşlar yardım edecek biri yok mu? Amcam hiçbir imza vermem aramayın beni diyor. Ne olacak imza vermezse araç ortada mı kalacak? Vergi dairesine gittik hiçkimse bişiy bilmiyor avukata gidin diyor. Danışmadaki memur ise notere gidin herkes imza versin sorun çıkaran kardeşi de not düşün trafik şube ilgilenir dedi var mı böyle birşey?

Hocam sorun orda zaten hiçbişeye gelmiyor aramayın diyor bu durumda ne olacak?

Umut37

miras işlemleri yapılacak. Araç hak sahiplerinin üstüne geçirilecek. ÖTV'den düşeceği 5. yıl dolduğunda da satışı yapılabilecek. Ama her koşulda imzası şart.

OturanBoğa

Veraset ilamını çıkardık hocam o kardeş hariç imzalar alındı ama işlem yapmıyorlar doğal olarak. 5 yılın dolmasına 1.5 yıl var o süre için yapabileceğimiz birşey var mı kullanılsa bir problem olur mu araç?

Umut37

Araç için MTV ödemeye başlamalısınız. Bunun için vergi dairesine gidin. Onun dışında, tescili gerçekleşmediği için trafikte ve sigortada sorun yaşarsınız. Aşmak için imza şart maalesef. Ben başka bir yolunu bilmiyorum.

Üst Alt