Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç kullanmama engel bir durumum yok. B sınıfı ehliyet alabilir miyim?

Konular
5
Reaksiyonlar
5
arkadaşlar ben tam tersini sorsam :) h sınıfı, ötv indirimi ve özel tertibatlı araba alır raporum var ama süresi geçti, ortopedik anlamda beni zorlayan bir durumum yok , ayrıca arabam var ama ehliyetim yok b sınıfı almak istiyorum bu durumda b sınıfı ehliyet alır raporunu özel hastaneden alsam kabul edilir mi sizce?

Belirli olan şey sürücü yönetmeliği'dir. Buna göre B sınıfı ehliyet almaya mani durum yoksa, buna uygun rapor alınabilir tabii ki.

Yalnız, unutmamak lazım, B sınıfı ehliyetle araç alımında vergi avantajından yararlanılamaz (rapor oranı %90 ve üzeriyse, yararlanılabilir)

Özel tertibatlı araç alır raporunuz varsa, siz araç kullanmaya engel görmeseniz de fiziksel bir engeliniz var sanırım.
Bu durumda B sınıfı ehliyeti alsanız dahi kullanırken trafik memurlarıyla sürekli yüz göz olacağınıza eminim.
Hem unutmayın,aracınızı değiştirmek istediğinizde h sınıfı ehliyetiniz olmadan ötv istisnasından faydalanamazsınız.

cevaplarınız için teşekkürler indirimli araç alma planım şimdilik yok ondan sebep bakalım b'yi deneyeceğim

Üst Alt