Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç koltuğunu modifiye ettirdim. Bunu ruhsata işletmeli miyim?

dreamchat

Üye
Konular
51
Reaksiyonlar
4
Merhaba arkadaşlar. %90 oranında engelliyim, üstüme kayıtlı olan arabanın koltuğuna rahat oturabilmek için özel bir yere döner koltuk yaptırdım. Gerek Muayene, gerekse kaza anında sorun yaşamamak için Bu değişikliği ruhsat'a işletmek gerekiyor mu?

Gerekiyor ise prosedür işliyor? Bilgilerinizi rica ediyorum. Şimdiden Teşekkür ederim.

Buradan söylenenlerle hareket ederek hata yapmaktansa, bu tarz modifikasyon işlemlerinden önce mutlaka projeyi çizdirdikten sonra muayene istasyonları vs. gibi ilgili yerlerden bunun geçerli olup olmayacağı konusunda resmi yazıları almanızda fayda olacaktır.

Bu konuda bilgisi veya deneyimi olanlar varsa paylaşabilirler mi?

dreamchat

Teorik olarak evet, araç orijinalinde yapılan her değişiklik ruhsata işletilmeli, muayeneye tabi tutulmalı. Ama koltuk modifikasyonu hiç kimsenin kolayca fark edebileceği bir şey değil. Buna istinaden bir işlem yapmamak da tercih edilebilir.

Sıkıntı olucağını sanmiyorum, ama TÜV e giderek bir danışın Böyle birşey yaptırıcam, muanede bir sıkıntı olurmu diye, sonuçta söylemişsiniz dönerli yaptırıcam diye ama çok farklı dönerli koltuklarda var, aracı toplu düşünün aracın orjinalliğini %5 u geçmiyorsa yaptığınız değişiklik sıkıtı olmaz.

BU ARADA ŞÖFÖR KOLTUĞU DEĞİL DİMİ ?

Eğer şöför koltuğu ise rengini bile değiştirseniz bildirmeniz gerek :D

Bu koltukların yana dönüp araç dışına doğru çıkanını görmüştüm internette. Bu tür tadilatlar nerde yapılır biliyormusunuz.

Üst Alt