Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç almak için hangi raporla başvurmalıyım?

barış78

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba benim sol bacağım da kalça çıkığı var.Devlet hastanesinden daha önce iş başvurusu için % 45 rapor almıştım (h sınıfı ehliyet alabilir ibaresi yok).araç için, iş başvurusu yaptığım raporla mı yada tam teşekküllü devlet hastanesinden aldığım h sınıfı ehliyet alabilir raporuyla mı başvurmam gerekir.

teşekkürler

arkadaşım ben sordum denizlideki bayiler aradı rapor oranın 100&90 olması gerektigi söyledi bazen hatta yapıyorlar 100&80 yeterli denmiş alakası yokmuş 100 doksan şart saygılar

ayağında ortapedik rahatsızlığı olanlarda yüzdelik aranmaz

ortopedik engeliniz var ise araç alabilirsiniz oran önemli değildir %1 dahi olabilir ...
devlet hastanesinden tertibatlı araç kullanması uygundur yazan bir rapor ile müracat edin bayilere sorunsuz alırsınız ...
H sınıfı ehliyet alır ibaresinide ekletin H sınıfı ehliyetiniz olmadan ötv ve mtv indirimli araç alamazsınız ...

Ş.ALİ;
teşekkürler

Liljan;
Teşekkür ederim bilgilendirme için
Sadece ortopedi ye gitmem yeterli mi? diğer bölümlerde de kontrole girmem gerekir mi? (Kbb ,göz vb)

Hastaneye gidip sürücü belgesi için rapor istediğinizi söylediğinizde zaten onlar gerekli yönlendirmeleri yapar. Göz ve işitme kontrolünden de geçeceksiniz...

Bir deraporunuzda sol bacakta hareket kısıtlılığı olduğu tanı olarak yazmalı ve "otomatik vitesli araç kullanır" ibaresi yer almalı

Sadece %90 rapor yetiyor mu yoksa ağır özürlü olması gibi başka etkenlerde var mı?

Araç aliminda "agir ozurlu" gibi bir sart yok. % 90 ve uzeri olmasi yeterli.

Üst Alt