Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç alırken ehliyetimdeki ibareyi de mi değiştirmem gerekecek?

Gazii_42

Üye
Konular
32
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar benim 2006 yılında aldığın H Sınıfı ehliyetim var,(sağ kol dirsek üstü ampute) ,şimdi sıfır araba alsam bu ehliyetimi değiştirilecem B olacak yeni kanunla

yanlız size sorum şu: Hastaneden ''otomatik vites araç kullanır'' raporu da mı alacam acaba?
böyle bir raporum yok daha ,yoksa yeni ehliyet(B) için başvurulan heyette rapor yeterli oluyor mu_?

Gazii_42

Aslında ehliyetinle kullanmaya devam edebilirsin. Ama var olan ehliyetinde alacağın araçla (araç raporuyla) uyumlu bir ibare de olmalı. Senin ehliyetinde nasıl bir ibare var?

Bülent bey,benim ehliyet açıklama yeri boştu 2014 te 2.el araç aldım trafikten evrakları teslim ederken ehliyetime açıklamasına da özel tertibatlı araç kullanabilir bilgisini eklediler bilgisayardan,ama ehliyetime işlemediler.

Gazii_42

O zaman ehliyeti değiştirmeden işi halletmek mümkün. Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birinden "özel donanımlı araç kullanır" ibareli engelli sağlık kurulu raporu almak araç alımı için yeterlidir.

Ama komik olan şu ki, devlet hastaneleri "biz artık araba için rapor vermiyoruz" diyebiliyorlar! Oysa veremedikleri şey ehliyet için rapor, araç alımı için bir kısıtlama söz konusu değil. Bu saçmalıkla karşılaşınca nasıl aşılır, bunu bilmiyorum

Çok teşekkür ederim beni aydınlattığınız için Bülent bey,dediğiniz gibi sadece raporumu değiştircem

Üst Alt