Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç alımında KDV muafiyeti var mı?

Kederli

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
2
Herkese iyi geceler. Telefonla bilgi aldığım bir araç firmasındaki görevli ötv dışında kdv muafiyeti de olduğunu söyleyince bu uygulamanın daha önce olmadığını söyledim. Yetkili kişi uygulamanın bu sene başladığını söyledi. Beni yönlendirdiği bayi ile henüz görüşmedim ama böyle bir gelişme var mı acaba? Gerçi olsa duyardım diye düşünüyorum ama belki de yanlış biliyordur.

3 Ocak 2012'de Danıştay Adana Bölge İdare Mahkemesinin engelliler lehine verdiği kararı bozdu, KDV'nin geri alınması mümkün değil.
"Açıklanan nedenlerle Adana Bölge İdare Mahkemesinin 20.5.2010 gün ve E:2010/2344, K:2010/2196 sayılı kararının, 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanununun 51'inci maddesi uyarınca kanun yararına ve hükmün hukuki sonuçlarına etkili olmamak üzere bozulmasına, kararın bir örneğinin Maliye Bakanlığı ile Danıştay Başsavcılığına gönderilmesine ve Resmî Gazete’de yayımlanmasına 22.9.2011 gününde oyçokluğuyla karar verildi.
Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü "

Ben de kdv için dava açıldığını bir iki olumlu sonuç alındığını duymuştum ama bunun olmadığını düşünüyordum. Ama telefonda bana kdv de ödenmeyecek diye söylenince merak ettim. Yönlendirildiğim bayi ise kdv muafiyeti olmadığını daha sonra dava açılarak alınabileceğini söyledi.

Malesef boyle bır şey yok....çünku bende 3 ay once bu sartlarda bır araç aldım kdv den yaralanılamıyor...

engelli emeklilik.

merhaba ben% 64 engelliyim... 15/12/2000 de kamuya girdim.....tabloya göre 15 /08/2017 de emekli olma durumum var ama benim iki tane çocuğum var çocuğum olduğu içinde çalışmak engelli bir anne için zor oluyor ben bugün emekli olabilirmiyim emekli olunca maaşım nasıl olur ..emekli tazminatımı alabilirmiyim....siteden hesaplayınca maaşım 786 tl oluyor şu an 2.000 tl maaş alıyorum. günüm gelincemi emekli olmalıyım ...bana bilgisi olan varsa bilgi verirse sevinirim...

bilgi edinmek istiyorum

Arkadaslar kdv dende muhaf oluyormuyuz. Bilgi verebilirmisiniz. Smdi ben raporlari herseyi ayarliyorum. H sinifi ehliyeti falan. Ötv ve mtv den muhafiz ama kdv dende muhafiz diyo bazi arkadaslar. Birileri dava acip kazanmis. Simdilik durum nedir acaba.

rapstarcığı;
KDV'siz araç alamıyorsunuz almışsanız da iadesi mümkün değil

Üst Alt