Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç alımında engelli indiriminden yararlanmam için emekli olmam şart mı?

BerkayTurksever

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Öncelikle herkese iyi günler. Sitede yeniyim. Benim sorum şu;

Auto-Clutch(Otomatik debriyaj) taktırıcam ama benm merkezi sinir sistemi hasarım var elektirik kazasından dolayı çok fazla spastisem var yani yürüme olayım sınırlı.O yüzden otomatik araçta gaz ve fren tertibatıyla araç kullanabiliyorum ama o araçla kaza yaptım ve pert oldu. ve doal olarak babam araç almıyor. ve bu sefer kendim alıcam ama baktıım araçlar pek hoşuma gitmiyor otomatik seçeneklerinde. Fazla araba sevdam olduuğu için otomatikte en mantıklı bana honda prelude geldi ama otomatik viteste istemiyorum işin açıkçası. o yüzden şuan baktıım araç nissan 200sx ama onunda otomatiği yok o yüzden bu araca Auto-Clutch sistemi taktırım elden gaz ve fren tertibatıyla kullanabilirmiyim bi problem yaratırmı acaba?? Şimdiden teşekkürler.

%88 engelli raporum var araç indiriminden yararlanmak için ne yapmam gerekiyor daha emekli olmadım. (H sınıfı ehliyetim var)

Berkay;
araç ötv muafiyetinden faydalanmakla emekliliğin herhangi bir ilgisi yoktur.
Engeliniz ne bilmiyorum ama raporunuzda ''özel donanımlı araç kullanabilir'' ibaresi olması yeterlidir.
Bunun için de tabi engelinizin fiziksel olması gerekmektedir.
Ya da engeliniz ne olursa olsun,raporunuz %90 ve üzeri olursa yine olur ve aracı aile bireyleriniz kullanabilir.

Ufuk bey, fiziksel engelliyim. elektirik kazası sonucu merkezi sinir sistemim hasar gördü yürüyemiyorum. %88 raporum var özel tertibatlı araç kullanabiliyorum h sınıfı ehliyet aldım. opel astram vardı otomatik. indirimden yararlanmam için illaha %90 mı olması lazım

raporumdada özel donanımlı araç kullanabilir ibaresi mevcut

Hayır,%90 şartı engeli ortopedik olmayanlar için gecerlidir.
Raporunuzda ''özel tertibatlı araç kullanır'' ibaresi olduktan sonra oranın hiçbir önemi yok.

Çok güzel bi haber bu, çok teşekkürler bigilendirdiğiniz için..

Auto-Clutch olmadığı değil, araçta özel donanım bulunup bulunmadığı önemli. Bu da raporundaki ibareyle belirlenir. Raporda otomatik vites ve özel donanım ibareleri olursa, aracın da buna uygun olması şarttır.

Üst Alt