şöyle bir durum var ben daha önce 3 yıl kadar önce oran durumu için özürlü sağlık kurulu raporu aldığım için sistemden sorguluyolar. eğer böyle bir rapor alındıysa tekrar özürlü sağlık kurulu raporu vermiyolar mükerrer kayıt olmaması için diğer sağlık kurulu raporu veriyolar. bunu ordaki memurlara anlattım ordakiler bu şekilde veriyoruz diyo. dün ben sağlık kurulu raporu aldım raporda da şu ibare var " sol ayak fren ve gaz kullanacak şekilde özel tertibatlı araç alabilir, h sınıfı ehliyet alır" yazmakta. şimdi bu rapor bi işime yaramayacak mı?
- Engellilik durumunun tevsikinde ibrazı zorunlu olan engelli sağlık kurulu raporunun,
maluliyeti veya engelliliği ile sadece özel tertibat yaptırılan taşıtların (veya engelliliği ile
başkaca hareket ettirici özel tertibat yapılmasına gerek olmaksızın otomatik vitesli taşıtların)
kullanılabileceğine dair değerlendirmeyi içermesi ya da bu hususun anlaşılabilmesini
sağlayacak şekilde açık olması gerektiği
şimdi burdaki altı çizili kısım sağlık kurulu raporu alanlar için geçerli olmuyor mu? burda benim anladığım 3 durum var yanlış mı yardımcı olabilirmisiniz..birincisi engelli sağlık kurulu raporunun, ikincisi maluliyeti, üçüncüsü de sadece özel tertibat yaptırılan taşıtların kullanılabileceğine dair değerlendirmeyi içermesi ya da bu hususun anlaşılabilmesini sağlayacak şekilde açık olması gerektiği şeklinde belirtiliyo ben bunu 3 durum olarak anlıyorum. sağlık kurulu raporu alanlar içnde bu 3.ibarede belirttiğim şekilde geçerli olması gerekmiyo mu?