Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç alımı için raporda özel ibare aranmayacak, ehliyet raporuyla iş görecek

Kutluk

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selamunaleyküm arkadaşlar siteye yeni üye oldum herkese selam olsun. Arkadaşlar sorum şu daha önceden raporum vardı otomatik bites araç kullanabilir geçen hafta raporumu yenilemek için hastaneye gittim vergi indirimi ve araç için rapor almak istiyorum dedim. Raporum % 36 da kaldı sağlık kurulu başkanına dedim neden bu ibareyi yazmadınız diye yeni sistem kodlar var dedi. Bende yeni engelli ehliyetim var raporumda var sürücü belgesi için aldığım dedim bu raporla alabilirsin ötv diz araç dediler aynısını maliyedeki çalışanlarda söyledi engelli sağlık kurulu raporu ve sürücü belgesi için aldığın araç raporu yeter engelli sağlık kurulu raporunda birşey yazması önemli değil dediler. Bayiler ise raporda otomatik vitrs yada özel tertibatlı araç yazması gerekiyor dediler. Yeni çıkan kanun yada yönetmeliği bilen varsa lütfen yardımcı olabilirmi

iyi akşamlar arkadaşlar. bu gün ötv indiriminden yararlanmak için rapor almak üzere hastaneye gittim. Muyanedeki bütün doktorları dolaştırdım. En son heyet bölümüne evrakı teslim ettim. 2 ay sonrasına gün verdi. 2 ay sonra gel heyete gireceksin dediler. Böyle bir durumla karşılaşan oldumu. Birde heyet bölümünde ki memurlar rapora "özel tertibatlı araç kullanır" gibi ibaraler yazmayız biz dedi. Ne yapmam gerekiyor. 2 ay beklemem gerektiğine mi yoksa rapora özel tertibatlı araç kullanır yazmayacağınamı üzüleceğim. Ehliyetimi yeni aldım. Kısıtlama kodu var 40.05 (Uyarlanmış direksiyon simidi (daha büyük/kalın direksiyon simidi, azaltılmış çap, vb. tertibatlı araç kullanır) diye.

Ne yapmamı önerirsiniz. Rapora özel tertibatlı araç kullanabilir yazmasa sadece oran yazsa ki öyle verecekler muhtemelen ehliyetin arkasında yazan kodlar ile ötv indiriminden yararlanamazmıyım. Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa memnun olurum.

OturanBoğa

Said kardeşim artık engelli raporlarında h sınıfı ehliyet alır yada özel tertibatlı araç kullanabilir ibaresini yazmıyorlar sağlık kurulu başkanı üst yazı geldi diyor. Ayrıca ben vergi dairesine gittim sordum sıkıntı yok engelli sağlık kurulu raporu ve ehliyet için aldığın kodların yazılı olduğu raporları istiyorlar. Henüz birçok oto bayisi bunu bilmiyor

Arkadaşlar tekrar söylüyorum engelli raporlarında artık özel tertibatlı araç kullanabilir yada otomatik vitesli araç kullanabilir ibaresi yazılmayacak. Bunu sağlık kurulu başkanı söyledi üst yazı geldi diyor. Ayrıca ben vergi dairesine gittim bizzat ben sordum. Raporumu gösterdim herhangi bir sıkıntı çıkmaz engelli raporunuzu ve yeni ehliyet için aldığınız araç kodları ve sürücü belgesi kodlarını yazan raporla birlikte ikisi ile müracaat ediniz dediler.

Kutluk teşekkür ederim kardeşim.

Bu ülke neden bu kadar yavaş ilerlior sorusunun cevabı işte. malesef doktor olsun memur olsun kimse yaptığı işin gereğini bilmiyor. Buda önlerine işleri yapılsın diye gelen insanlara yansıyor.

Vergi dairesine gidersin, ordaki memur bir an önce karşısından gitmen için bu rapor olmaz der sallar. Heyete gidersin heyetteki memur derki, bu rapor olur vergi dairesi işi bilmiyor der gönderir. Her iki memurda nerden baksan 3 bin tl ye yakın maaş alıyordur.

Doğru bir şekilde bulunuyor tabi, biraz geçde olsa hakkını arayarak, gerekli yerlere başvurarak (bimer, mahkeme vs vs) doğruyu buluyorsunuz. Ama bu süreçte geçen zaman, içinde oluşan düşünceler yanına kalıyor.

Bakalım 2 ay sonra heyete gel gir dediler. Sizinde dediğiniz gibi normal engelli raporu verecekler. Üzerine "özel tertibatlı araç kullanır" gibi ibareler yazmayacaklar. işte ordan raporu alayım Vergi Dairesine dilekçe ile başvurmayı düşünüyorum. Sonuçları yine burdan paylaşırım.

halilhal

Slm kardesim ayni durum benimde basima gelmek uzere. Vergi dairesi ibare olacak dedi hastane artik ibare yazmiyoruz dedi. Benimde ay sonu heyetim var bakalm ne olacak? Vergi dairesini nasil ikna ederiz ? Edemezsek burdaki arkadaslarin yonlendirmesi ile baska sehirlere mi gitsek ? Ben denizlideyim

ilker201 bi yere gitmeye gerek yok bence. Benim heyet günü 20 haziran, raporu alınca, heyetten aldığım rapor, ehliyet almak için aldığım rapor (bu raporda il sağlık müdürlüğünde kurulan komisyonun yazdığı kodlarda var) ve ehliyetim ile birlikte vergi dairesine dilekçe vereceğim. durumum bu araç alımında ötv indiriminden yararlanabiliyormuyum. tarafıma bilgi verilmesi diye. onlar eğer derseki heyetin son verdiği üzerinde engel oranı yazan raporunuzda "özel tertibat" geçmiyor ötv den yararlanamassınız derse, onların verdiği o cevapla tekrar hastanenin baş hekimliğine dilekçe ile başvurucağım, ekinede vergi dairesinin vereceği yazıyı koyacağım. bakalım hastane o zaman ne yapacak.

Burda düştüğümüz hata şu, gayri resmi cevaplar veriyor her iki tarafta (hem hastane hem vergi dairesi) verecekleri cevapları yazılı olarak vermesini istiycez. hakkımızı böyle arayarak ancak doğruyu bulabiliriz.

Kutluk bey bende aynı durumla bayileri gezmiştim elimde rapor ve b engelli sürücü olur belgesi ile. Bayiler raporda otomatik vitesli ve ötv muafiyeti yazması gerek dedi. Numune hastanesine gttim. nöroloji heyete grdim ve 75tl ödedim. HEYET günü için belgeleri tam teslim ederken sizi nöroloji kardiyolojiye sevk etmiş 225 tl daha ödemeniz gerek dedi. Tabii bende hazırlıksız yakalandım. şuanda hala beklemedeyim. sizin dediklerinzi zamanında bir tane komser bana demişti. b engelli sürücü belgesi ile ve raporunla alabilirsin diye kodları görmüştü ehliyet alırken. sizce napmalıyım

(spinal muskuler distrofi hastasıyım kavşak tipi,bacak kaslarının az çalışması-kas hastalığı)

Araç bayilerinde oyalanmadan yeni sürücü belgeniz ve raporunuzla bulunduğunuz ilin nakil vasıtalar vergi dairesine giderek daha net bilgi alabilirsiniz.Araç bayilerinde bu işlemleri yapanlar ezbere konuşuyor.Benimde başıma geldi rapor sol ayak rapor ibareli olduğu halde araç bayisindeki işlemleri yapan yetkili telefonla arıyarak,aracınıza tertibat takılması gerek yeni rapor çıkarın dedi.Ben öncesinde vergi dairesine gidip kontrol ettirttiğimi uygun olduğunu ve ayrıca sol ayak engellilerde tertibat takılamdığını söyledim.İşlemleri yaptırdılar ve onaylandı.

Kutluk

Kutluk bey size hangi vergi dairesi olur dedi. Bizimkiler olmaz derse enazndan bizde olur diyen sehirlerden alalim aracimizi diye dusunuyorum. Denizlidekine bu surece baslamadan gidip sormustum adamlar otomatik vites ibaresi sart dediler. Bu beni biraz korkuttu cunku hastanese ibare yazayiz dedi.

bu nasıl iş arkadaş 6 aya bir yasa mı değişiyor nedir.benim raporumda da özel tertibatlı parantez içerisinde otomatik vites diye belirtmişti doktorlarbende otomatik vites özel tertibat diye belirtilmişti. 7 ay oldu raporu alalı. inşallah 2-3 ay sonra gittiğimde bunlara gerek kalmadı git yeniden rapor al birşey yazdırmana gerek yok demezler .

tvtvtv_1987 kanuna göre olmuyor ki zaten, şansa artık. yoksa kanun her yerde aynı uygulanır, bi ilin yaptığını diğer il yapmıyorum demez. Ama malesef bu tür işlerde kanun değil yorum ile işler yürüyor. Senin olduğun şehirdeki heyet gerçekten işinin hakkını veren bir yer ise senin ihtiyacın olanı sana kanun cercevesinde verir. Şansın yoksa vergi dairesi heyet arasında aylarca gidip gelme ihtimalin var.

Beyler benimde engelli raporum var fakat H sinifi ehliyet almadim rapor oranim %80 agir engelli yaziyor fakat fiziksel bir engelim yok araç alabilirmiyim demek oluyor yani bu ? Yardimci olursaniz cok sevirinirm tesekkurler simdiden

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Raporun %80 olduğu için ortapedik engelli olman şart H sürücü belgesi Alman için.Diyer engelli durumlarında Normal sürücü olabilirsiniz.

Tamamdir tesekkur ederim kardesim sagolasin

Kardeş ankarada yaşıyorum etimesgut devlet hastanesi üs yazı geldi artık ibare yazılmayacak diyor sağlık kurulu başkanı bende yeğenbey vergi dairesine gittim sordum gerek yok her iki raporunuzla araç alabilirsiniz dediler. Sürücü belgesi raporu ve engelli sağlık kurulu raporu

Kutluk bunu diyen hava Hastanesi mi ? Çünkü haftaya heyette randevum var orada

İşler iyice karıştı dün yeğenbeyi aramıştım ortopedi tanısı yeter dediler bugün tekrar aradım özel tertibatlı ya otomatik vites net ifade yazması gerek dediler kafayı üşütmemek elde değil

Bertoned

Özelge isteyin hocam yazili versinler. Hastaneler vermiyor biz uzaydan mi alacagiz bu raporu kafayi yedirtecekler.

Arkadaşlar tekrar söylüyorum ankara yeğenbey vergi dairesinde 2. Katta örv muafiyeti biriminde zeynep hanım var yeni çıkan kanunları ve yönetmeliği en iyi bilen kişi bu. Raporlarda özel tertibat yada otomatik vites ibaresinin bi önemi yok sıkıntı olmaz diyor sürücü belgesi aldığımız kodların yazılı olduğu rapor yani ve engelli sağlık kurulu raporuyla ikisi ile birlikte müracaat edin diyor. Bu arada 6 ay geçerlilik süresi olan raporla araç alamıyoruz bilginiz olsun

Arkadaşlar ben bu engelli sağlık kurulu raporu ile ilgili bimere ve yetkili mercilere yaşadığımız sıkıntıları yazacağım. Örneğin raporda düzeltilmesi gereken küçük birley olduğu zaman rapor aldığımız hastane müdahale edemiyoruz itirazda bulunacaksın diyor sonrası tam bir felaket eğer başka hastaneden farklı sonuç çıkarsa onlarda hakem hastaneye sevk ediyor 1 ay içinde 3 ayrı hastane gezdim allahtan engelliyiz. Lütfen sizlerde ilgili kurumlara yazın dikkate alınacaktır bence

Kutluk 6ay süresi kalmış engelli raporu ile mi il sağlığın verdiği rapor ile mi araç alamıyoruz?

Hastaneden aldığımız engelli sağlık raporu ile kardeş. 6 ay 1 yıl 2 yıl ve sürekli şwklinde süreleri var vergi dairesi 6 aylık raporu kabul etmiyor

Üst Alt