Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç alımı için hastane karar veremedi ve sevk etti! Sevki görmezden gelebilir miyim?

İsmail0505

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
iyi günler arkadaşlar.

3 hafta içerisinde başıma gelenleri kısaca özetleyeyim.

Ben %50 Opera L1 ve %40 Paraparezi engelliyim. 2006 yılında ÖTV indiriminden yararlandığım sıfır aracımı almadan önce Amasya Devlet hastanesinden yukarıdaki rahatsızlıkları gösteren Engelli raporunu aldım ve sıkıntı çıkmadan aracımı da aldım geldim. Bu günlerde tekrar sıfır araç almaya karar verdim ve 3 hafta önce yine Amasya Devlet hastanesine gittim.

Devlet hastanesindeki heyet kalemine" 2006 yılında aldığım raporu yenilemek istiyorum." dedim. Raporu da gösterdim. " Ne için alacaksınız" dedi. " Yeniden sıfır araç alacağım. Özel tertibatlı araç kullanabilir raporu olacak" dedim.

Heyet günü geldi. 17 doktor beni muayene etti. Muayene ederken birbirleri arasında" Bu özel tertibatlı araç nasıl oluyo!!! Bu adam bir eliyle frene basacak bir eliyle vitesi değiştirecek direksiyonu kim tutacak" gibi saçma sapan sorular soranda vardı doktorların arasında. Benim içime bir kuşku düştü. Acaba bunlar farklı bir sonuç çıkarır mı diye

3 hafta sonunda heyet raporu belli oldu ve korktuğum başıma geldi. 6 sene önce %70 engel durumundan özel tertibatlı araç kullanabilir raporu verebilen hastane 6 sene sonra beni" Hastanemiz bu duruma karar verememiş ve Samsun 12 Haziran Eğitim ve araştırma hastanesine sevk etmiştir." raporu çıkardılar.

Haliyle çıldırdım. Başhekim yardımcısının yanına gittim. Sıfırdan rapor istemediğimi 2006 yılında verilen raporu yenilemem gerektiğini söyledim. 2006 yılında aldığım raporu gösterdim. 2006 yılında bu kanıya varabilen hastane bugün neden teşhis koyamıyor. Hastane daha mı geriledi 10 sene içerisinde diye sordum. Adamın bana dediği ise sadece şu" Eğer bu rapora karar verilmeden bizim önümüze gelseydi sonuç böyle olmazdı ancak rapor sonuçlanmış ve sisteme girilmiş. Mecbur gideceksiniz" dedi.

Oradan çıktım sağlık il müdürlüğüne gittim. Durumumu anlattım. İl müdürü bana hak verdi. Hatta bu baştan savmadır, saçmalamışlar dedi. Eski ve yeni raporları aldı ve hastaneye gitti. Orada artık kimle görüştüyse geri geldi. Sonuç yine aynı. "Rapor sevk kararı verilmiş ve sisteme girildiği için düzeltemiyoruz. Sizin gitmeniz lazım" dedi. Nasıl bir düzeltilemeyen sistemse artık.

Şimdi onları Allah' a havale ediyorum.

Benim size sormak istediğim şu;

Heyet raporunda sevk edilen hastane Samsun araştırma hastanesi olarak geçiyor. Samsun araştırmayı aradım. bir buçuk ay sonra randevu verebiliyoruz diyorlar. Yani çıldırmamak elde değil.

Ben hastaneden bu sevki iptal ettirebiliyor muyum? Ve ya bu sevki yok sayıp başka bir devlet hastanesinden (atıyorum Çorum devlet hastanesine gidip, rapor alsam) rapor alabiliyor muyum?

Biraz uzun oldu hakkınızı helal edin ama gerçekten çok bunaldım ve zor durumdayım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Valla bu gibi hikayeler gün geçtikçe çoğalıyor ben 1 eylülden beri uğraşıyorum hala sonuç yok, bu engellilere neden hep engel konuluyor anlamıyorum :( stresten psikolojim bozuldu

İsmail0505

Bence başka hastaneye gidebilirsiniz. Sistemde bu sevke dair kayıt olduğunu sanmıyorum. Şansınızı deneyin derim.

OturanBoğa Gittik başka bir hastaneye. Heyet raporu başvurusu için başlangıçta bir evrak imzalattılar. Evrağın üzerinde şu ibare vardı " Daha önce heyet kurulu raporu için başka bir hastane veya sağlık kurumuna başvurmadım. Bu yüzden doğabilecek ücretleri ödemeyi şimdiden teyit ederim"

Bende herhangi bir şey söylemeden başvurumu yaptım.

8 poliklinik gezdirdiler. Üroloji polikliniğindeki doktora takıldım. Ürodinami testini yeniden istedi. O da hastanede yokmuş. Tıp fakültesine sevk etti. Oraya gittik. Orası da 10 ocağa gün verdi. Heyet raporu alacağımız hastaneye geri geldik. Heyet kalemine durumu anlattık. 10 ocağa gün verdi, süre anlamında bir sıkıntı olur mu? diye sorduk. O da 1 ay süreniz var dedi. Başka bir şey çıkmazsa sıkıntı olmaz. Farklı şeyler isterlerse süre yetmeyebilir, poliklinikleri tekrar gezmeniz gerekebilir dedi.

Velhasıl, bu ülkede yaşıyorsan devlet kurumuna işin düşmeyecek arkadaş. Doktorundan en kıdemsiz memuruna işinin ehli olmayan, yaptığı işin ne olduğunu bile bilmeyen insanlar hep bana denk geldi. Yapacak bir şey yok. bekleyeceğiz...

Mevcut raporun la araç almanı engelleyen nedir?

İsmail0505

Bence başka hastaneye gidebilirsiniz. Sistemde bu sevke dair kayıt olduğunu sanmıyorum. Şansınızı deneyin derim.

Katılıyorum. itirazda bulundum hakem hastaneye sevkim oldu.Hastanede muayene olduğum doktorların biri ile tartıştım sevki tamamlamadan hastaneyi terk ettim sonuç BENİM KARŞIMA sorun olarak çıkmadı.

Metehan41 mevcut raporda süre sıkıntısı var. 2006 da aldığım raporda sürekli geçerlidir ibaresi olmadığından yeni rapor almak zorunda kaldık. İnşallah bize de bi sıkıntı çıkarmazlar. 10 ocağı bekliyoruz. Hayırlısı bakalım...

OturanBoğa Samsun Gazi Hastanesinin raporu bugün sonuçlandı. Bana bu raporu vermemek için ellerinden geleni yapıyorlar. Dilekçemde açıkça Engelli aracı alırken ÖTV indiriminden faydalanmak için Heyet raporu istiyorum yazmama rağmen Raporun sonucu çok komik. Rapor sonucunda "2022 no lu yasandan faydalanabilir" yazıyor. Yaa arkadaş En sonunda katil olacağım. Şu raporu bi alıyım bunların hepsini mahkemeye vereceğim.

İsmail0505 Geçmiş olsun malesef bende aynı durumları yaşadım halen yaşıyorumda katil olmama ramak kaldı dün nöroloji doktorunu vuracaktım bende

Sorma Mehmet kardeşim. İnsanların Doktor katili olmasını şimdi anlıyorum. Bu düzenle resmen piskolojik savaş veriyoruz. Allah yardımcımız olsun.

Özel tertibatı değiştirmek hk.

Herkese hayırlı ramazanlar.

Allah a şükür 6 aylık piskolojik ve maddi yıkım sürecinden sonra aracımı alabildim fakat hala sorunlar bitmiyor.

Aracı aldığım bayiye eski kullandığım soldan kontrollü özel tertibatı götürüp yenisinin böyle olmasını istiyorum dedim ve ısrar da ettim ama dediğimi yaptıramadım. Bildiklerini okuyup sağdan kontrollü yaptılar.

Eski kullandığım tertibat bana göre çok iyiydi. Soldan kontrollü idi. Şimdiki ise sağdan kontrollü. Tertibat sağda olunca sağ bacağımi rahatsız ediyor ayrıca boyum kısa olduğundan frene basmak için öne doğru biraz eğilmek gerekiyor. Soldan kontrol gerçekten çok kullanışlıymış onu anladım.

Neyse olan oldu da bu tertibatı değiştirmenin bir yolu var mıdır?

Yenisini sokup eskiyi taksam herhangi bir kaza durumunda bana sıkıntı çıkartırmı?

Ve ya yasal olarak bunu değiştirmenin bir yolu varmıdır?

İsmail0505

Donanımı değiştirmemek lazım tabii, ama sizin deneyiminize bakınca, değiştirin gitsin. O değişikliğin kimse farkına varmaz

Üst Alt