Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç alacağım. Evlendiğim için rapordaki soyadım değişti. Ne yapabilirim?

candan şener

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar iyi günler,benim sorum rapordaki soyadı değişiklıği ile ilgili;

Ötv indiriminden yararlanip araç alıcam fakat bir ay önce evlendim ve raporum haliyle eski soyadim,vergi daireside soyadından dolayı yeni rapor istiyor.
Yaptigim arastirmada tarihle ilgili bizden tekrar rapor isteme gibi bir haklari yok bu kocaman bir yönetmelikle açiklanmıs ve kazanilan hak olarak belirtilmis.Lakin soyadı degisikligi ile ilgili bir açıklama yok,yani sonucda TC numaram ayni,nasil bir savunma yapabilirim raporumdaki soyadi degisikliginin önemli olmadigina dair.

Yardimci olursaniz sevinirim.Tesekkurler..

Merhaba Candan hnm,

Kimliğinizde kızlık soy adı yok mu?
Raporu kabul etmeme gibi bir saçmalık olamaz, görüştüğünüz memurun bilgisizliğidir.

Tesekkür ederim bilgilendirmeniz icin lakin nüfus cüzdanimda kızlık soyadı kısmı boş bırakılmiş malesef..

Eğer Nüfus cüzdanınızda kızlık soyadı yazmıyorsa,
Evlilik cüzdanınız da kimlik yerine geçiyor.
Yani evlilik cüzdanınızı da rapor ve kimliğinizle birlikte götürürseniz hiç bir problem olmaz.
Benim soyadım da raporumdan farklı. 2,5 yıl oldu hiç problem çıkmadı.
candan şener

Ben de Gül hanıma katılıyorum, evlilik cüzdanı geçerli olur.

kızlık soyadını kullan sonra istersen yine değiştirirsin

Çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz icin :) hersey daha kolay olacak benim icin..

Üst Alt