Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Arabaya herhangi bir tertibat takılması gerekmeyen durumlarda ÖTV-MTV indirimi!?

willerdem

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

6 yaşında trafik kazası geçirdim ve uyluk kemiğim kırıldı. Tedavi sırasında kemik erimesi hastası olduğumu da öğrendim.
6-7 ameliyattan sonra sağlığıma kavuştum yürürken sol ayağımı hafif yana doğru atıyorum. Sağlık raporu için başvuruda bulunsam sadece otomatik vites sürebilir diyerek rapor verilir mi? Arabaya herhangi bir tertibat takılması gerekmeyen durumlarda mtv-ötv indirimi geçerli oluyor mu?

willerdem

Ayağında güç kaybı yoksa sadece otomatik olması yeterli olur herhangi bir tertibata gerek duyulmaz ama araba almanız için h (b engelli) ehliyetiğiniz olması gerekiyor size vereceklerini sanmıyorum çünkü tertibat gerekmiyorsa ötv mtv muhafiyetiniz zor.

Debriyaja basmama engel yok.

Sadece otomatik vites kullanabilir ile ötv-mtv indirimi oluyor mu?

willerdem

Otomatik vites de tertibat olarak geçiyor yalnız senin debriyaj basmana engel yoksa tertibatlı kullanabilir raporu nasıl alıcaksın.

willerdem

Selamlar,

Son zamanlarda bir durum türedi: "Sadece otomatik vites alayım"

Öncelikle tertibat kararını siz vermiyorsunuz. Ehliyetinizi değiştireceğiniz zaman il sağlık kuruluna çıkacaksınız. Doktor&Mühendisler bakacak ve karar verecekler.

Eğer belirttiğiniz şekilde sadece otomatik vites kullanır kararı verirlerse, Engelli sağlık raporunuz da da buna uygun ifadeler varsa, otomatik vites aracı ÖTV'siz alabilirsiniz.

Sol Ayak&Bacakta probleminiz olduğu için MTV istisnası da alabilirsiniz. Ama dediğim gibi, tertibat ya da otomatik vites kararını doktorlar ve mühendisler verecek.

StratoS

Merhaba,

bu konuda benimde sorum olacak, kurulda rapora 35.03( Direksiyondan sol eli çekmeden kullanılabilen kontrol cihazları) kod verilmiş.
kod un kapsamı nedir,tertibat mı yaptırılması gerekiyor.

ERSİN 'CAN

Sol da sinyal kolu var sanırım. Onda tertibat yapacaksınız. (Sağa alınacak ya da mühendis nasıl uygun görürse o şekilde yapılacak)

StratoS

teşekkürler,

peki, benim bu tertibatı yaptırmaya ihtiyacım yok ,yaptırmazsam ötv indirmi alamazmıyım. yani raporda yazılan her kodu uygulamak zorundayız sanırım doğrumu.

ERSİN 'CAN

Bu kod ehliyetinizde var. ÖTV indirimini geçtim, herhangi bir çevirmede, Polis ehliyetinize bakıp bu kodu görüp, araçta bunu görmezse, aracınızı bağlar. Kullanamazsınız...

ÖTV ve MTV istisnasından tertibat yapmazsanız elbette faydalanamazsınız.

StratoS teşekküreler,

kuruldan raporu aldım,fakat ehliyeti çıkarmadım. raporda 102 , 78 , 47 , 35.03 ve 40.11 kodları var.
ben rapordaki ;35.03( Direksiyondan sol eli çekmeden kullanılabilen kontrol cihazları) ,40.11 (direksiyona topuz) kodlarını iptal ettirmek istesem nasıl bir yol izlemem gerekli ,çünkü fuzili ve gerksiz benim için .

birde bu raporun ehliyet çıkartmak için belli bir süresi varmı.?

ERSİN 'CAN

Kodları iptal ettirmek için tekrar yeniden sürece başlayabilirsiniz. Ya da itiraz hakem kuruluna gidebilirsiniz.
Raporlar 6 ay geçerli diye biliyorum. Yanlış bilgim varsa arkadaşlar düzeltebilir.

//Düzeltme: 6 ay değil, 2 yılmış.//

Son düzenleme:
İl Sağlık Müdürlüğü komisyonundan alınan raporlar 2 yıl süre ile geçerlidir diye biliyorum

Üst Alt