Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Annemin %99 raporuyla araç almak için ne yapmalıyız?

sınıpır

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
slm arkadaşlar

annem 2010 yılında beyin tümöründen amaliyat dendi ve acilen oldu ve sonuç grede4 en kötüsü dendi ve bize 3 9 ay yaşar dediler allahımıza şükürler olsun 3.5yıl oldu. hastaneye özürlü raporu için baş vurduk ve bize yüzde 99 ağır özürlü raporu verdiler ve raporda ötv ve evde bakım yazıyor

annem şu anda kemoterapi görüyor ve konuşamıyor sol tarafı tamammen felçli yatalak altını bezliyoruz hastaye gidişlerimizde çok sıkıntı yaşıyoruz .

şimdi ben annemin üzerinden araç alabilirmiyim ve bunun şartları nedir birde ne kadar bir indirim yapıyorlar mesale 50000tl lik bir arabada annemin üzerine hiç bir şey yok ev tarla araçgibi ben bir yerde okudum allah geçinden versin annem 5 yıl içinde vefat ederse bizden o ötv yi geri alıyorlarmış çünkü üzerine birşay olmadıgı için ferahgah edecek birsey yok diye yazıyordu biz iki kardeşiz .

evde bakım için ne yapmamız lazım annem babamla aynı adreste gözüküyor aramızda 300 350mt var benimde kendi evim var bende abaşka adreste oturuyorum babamın üzerine ev var birde emekli maaşı

nasıl bir yol izlememiz lazım

saygılarla

araba alabilirsiniz, vasi kararı çıkarmanız gerekiyor mahkemeden.evet arabadan başka miras bırakmıyorsa ve 5 yıl dolmadan ölürse ötv ödersiniz. bunun için küçük değersiz bir tarla falan alın annenizin üzerine ama tahminim buda zor olacaktır.
evde bakım için bulunduğunuz yerdeki il müdürlüğüne başvurun, gelir kriteri tutuyorsa bağlanır.eve giren para kişi başı 467 tl den çok olmıyacak.

araç alımı

bugün toyatoya gitim satış elamanınla görüştüm üzerine birşey olmasına gerek yok diyor ama mahkemeden vasi kararı çıkarman lazım dedi sonra başka bir baiye gittim oda aynısını dedi bankaya annemin üzerine 1000 tl gibi bir hesap açsan olurmu şimdi biraz kararsız kaldım vasi alırsa ötv yi ödemessin diyorlar bakalım birazdaha araştılmalıyız heralde başka arkadaşlarımızında bilgisi varsa bilgilendirirse sevinirim saygılarla..

slm şimdi bu araç kardeşimle benim üzerime ruhsatta yazarsa yani araç kardeşimle üzerimize olaçak ve ötv ödenmeyecek dendi ist vergi dairesinden dogrumudur saygılarımla...

Üst Alt