Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Annem MS hastası. Araç almak için rapor alabilir miyiz?

yigit105

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Annem MS hastası ve yürüyemiyor. Hasta bezi için rapor aldık ve periyodik olarak doktorlar kontrol amacıyla evimize geliyorlar. Bir araba almayı düşünüyorduk ve duyduk ki ÖTV'de indirim sağlanabiliyormuş. Biz bu raporu diğer engelli arkadaşlar gibi alabiliyor muyuz? Sonuç itibariyle annem kendine bakamıyor ne yazık ki. Bir görme engelli arkadaşıma sordum alabileceğimi ama kırk dereden su getirdiklerini söyledi.

Annemin ehliyeti yok. Akülü aracı da kendi başına kullanırken çok zorlanıyor. H ehliyet almasını şart koşmazlar diye düşünüyorum.

Ayrıca randevu sisteminde bir alan göremedim. Bu kurul için randevu almıyor muyuz? Bize başka bir faydası da olur mu raporun?

Teşekkürler.

yiğit 105;
annenin raporu %90 ve üstü ise araç alımında doğru büyük indirimler var atıyorum 40 bin tl lik aracı 25 bin tl ye alabilirsiniz bende ms hastasıyım bu yüzden konu ilgimi çekti yürüyemiyor ve bezleniyor anladığım kadarı ile bu raporu da gayet rahat alırsınız diye düşünüyorum benm annemde ms li ve yürüyemiyor bezleniyor yani hem annem ms li hem ben ayrıca annene her kim bakıyor ise şu anda çünkü bakıma muhtaç o kişi üzerinden bakım parası da alabilirsiniz ablam anneme bakııyor mesela aylık 750 lira civarı bakım aylığı alıyor tam detaylı durumunuzu bilmiyorum şimdilik bu kadar aydınlatabildim görüşmek üzere

Annenizin %90 ve üstü raporu olursa araç alımında kullanabilirsin ve ehliyetinin olmaması da sorun olmaz sen yada herhangi birisi kullanabilir o aracı.
Kurul için randevu alınmıyor en azından ben almadım, kendimde kas hastasıyım. Geçen yaz hastaneye gidip özürlü raporu alıcam dedim ve orda hazır formlardan birini doldurup işleme başladık ve 1 gunde bitirdik. %98 rapor verdiler onunlada araç aldık, babam, abim kim olusa kullanabiliyor

kalp yetmezliğinden 50 astım bronştten 60 şekerden 20 nöroloji 10 toplamda %140 yapıyor balatazara göre 86 yapıyo fakat kuruldan %84 verildi.Kurulda babama doktor ne iş yaptığını sormuş babamda kamuda çalıştığını ve iş yerinin 2 km olduğunu ve ticari taksi ile gittiğini söylemiş araba alacam hocam demiş fakat 84 verdiler. bedenen rahatsızlığı olmadığı için ille 90 olması lazımmış araç alabilmemek için.ropor bugün sonuçlandı.ne yapmam lazım bu sonuca itiraz edip başka hastaneden tekrar rapor için müracat edebiliyormuyum ve tekrar o müracat için ücret ödüyormuyum.en geç kaç ün çinde itiraz dilekçesinde bulunmam gerekir birde 1 sene bekledikten sonra tekrar rapor için mi müracaat ettiğin hastane 84 oranı nı düşüremiyormuş ya 84 yada 85 vermesi gerekiyormuş özürlü bir arkadaş söyledi ne derece doğrudur.bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim şimdiden teşekkürler.

Sizin nezdinizde cevap veren herkese teşekkürler.

Önce ucuz bir ikinci el araç ile kullanmayı öğrenmeye karar verdim. Arabamız olmadığından ehliyet kursu dışında kullanmak nasip olmadı haliyle. Annem için de sonrasında rapora başvuracağım. Bakım aylığı almak gelir şartı nedeniyle mümkün değil. Babam emekli ben de bankada çalışıyorum.

Tekrar görüşmek dileğiyle...

Merhaba,Benım babam ms hastası ve bugun devlet hastanesıne gıttık. Nöroloji ve ürolojiye yonlendırdıler ve muayene oldu. Nörolojide %80 ve ürolojide %30 verdiler. 3 hafta sonrada sağlık kuruluna çıkacağız. Benim merak ettiğim konu 80 ve 30 u toplayıp mı engelli oranı cıkıyor yoksa en yuksek olanı mı dıkkate alınıyor? Ya da saglık kurulumu oranı belırlıyım?

Maalesef balthazard formülü diye bi ceberrut cetvel var ve orada 80 + 30 = 86 yapıyor!

Peki 3 hafta sonra sağlık kuruluna randevu verdiler. Bu kurulda neler yapılacak? Ayrıca başka bir hastaneden bir rapor daha alabilir miyim?

Kurul bu oranı onaylayacaktır. Olumlu bir sonuç çıkmaz... Eğer orana etki edecek başka rahatsızlıklar varsa, ilerde başka bir hastaneye gidip onları da belirterek yeni rapor talebinde bulunabilirsiniz

Son bır soru sorayım ben saglık kuruluna veya ondan once 3. Polıklınık ıcın muracat edeyım mı? Kas erımesı var kayıt yapan kısıye soyledım ama ms ten dolayı oldugunu soyledı ve 3. Polıklınıgı yazmadı. Bunun dısında saglık kuruluna gıtmeden farklı bır hastaneye gıdıp baska rapor ıcın basvuru yapabılır mıyım?Babamda ms, goz bozuklugu, kas erımesı ve urolojı problemı var. Ama bugun sadece 2 sı ıcın polıklınıge sevk edıldık.%86 olsa da %40 ıle arasında bı fark yok bızım ıcın. Babam araba kullanacak durumda degıl

Başka poliklinikler içinde sevk yazdırabilirseniz, yazdırın derim. Ya da bu süreci o hastanede sonlandırıp, başka bir hastaneye başvurabilirsiniz

Çok soru sordum ve bıkmadan usanmadan cevap verdiniz teşekkür ederim :)Son bir soru sormak istiyorum izninizle. Balthazard hesaplamasına göre 86 çıkmıştı hatırlarsanız. Babam 62 yaşında. Bu orana 60 yaş üstü engelliler için %10 ekleme durumu oluyor mu? Bazı forumlarda 60 yaş üstü kişilerde %10 eklendiği belirtiliyor. Yani 86+8,6=92,6 olur mu?Cevabınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Martuc,

86,10 daha % 87 yapar, en az % 20 puana ihtiyacınız var, 60 yaş üstü eklenecek puanla beraber..

Yani şöyle ki, 80,30,20= 89 yapar, yaşla beraber 10 eklenince 90 yapar tam.

Cevabiniz icin tesekkurler.Babam 2 bransta poliklinige yonlendirdiler ama sorunu daha cok. Acaba saglik kuruluna girmeden once 2 poliklinigin disinda baska kliniklere de gostermeyi talep edip sevkedilebilir miyim?

Evet, doktorlara muayene olurken, başka bölümlere sevk yazdırabilirsiniz...

%87 raporu %90'a çıkarabilir miyiz?

Defalarca söylememe rağmen babam annem için rapor alınırken araba almak için kullanacağımız söylememiş %87 rapor vermişler. Bunu %90 yapmak için tekrar başvurmak mümkün mü?

Teşekkürler.

Merhaba, bugun tekrar hastaneye gıttık ve kayıt olunan yere daha once muayene oldugumuz 2 poliklinikin dısında 2 yenı polıklinik için kayıt yaptırdık. Bırı %62 dıgerı de %40 verdı. İstediğimizi almış olduk. 15 gun sonrada saglık kuruluna gırıcez. Yardımlarınız ıcın cok tesekkurler

Ben tam olarak nasıl yaptığınız anlayamadım.

Anneme görme sistemi % 28, ürogenital sistem % 10 ve sinir sistemi % 80 olarak vermişler.% 87 ve ağır özürlü ibareli rapor.Sürekli diyor bir de. Fizik tedavi alanında yardımsız ayağa kalkamıyor kas gücü kaybı 3/5 diyor ama karşısında bir oran yok. Burada da oran olmalı mıydı diye düşünüyorum. Yoksa MS kaynaklı diye sinir sistemi kısmındaki % 80'e dahil mi düşünülmeli. Kemik erimesinden ameliyat da olmuştu ama kas iskelet sisteminde bir şey yazmıyor. Ne yapmalıyız acaba oranı yükseltmek için?

Teşekkürler.

Merhaba, sızın 80,28 ve 10 un sonucu olarak 87 cıkmıs. Anladıgım kadarıyla saglık kurulu kesın raporuda vermıs. Benım ıse saglık kuruluna daha cıkmadan ek olarak farklı polıklınıklere kayıt yaptırıp muayene yaptırdım. Oran boylelıkle yukseldı. Bakalım saglık kurulu raporu nasıl verecek?Sız yenı rapor ıcın ne yapabılırsınız bılmıyorum. Yol gosterecek bırı olur mutlaka

Üst Alt