Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Anksiyete, nörofibromazotis ve diğer hastalıklarla hangi oranda rapor alabilirim?

Konular
1
Reaksiyonlar
0
Bende nörofibromazotis hastasıyım belimde çıktı kafamın arkasında var . RF hastasıyım gözümde de üveit var rapor oranı nedir . Belde fıtık da var Anksiyete bozukluğu içşn psikiyatri ilacı kullanıyorum yıllardır en az 7 sene oldu raporlu ilac kullanıyorum

Üveit özellikle kronik üveit ise RF zaten yazmışsınız otoimmün bozukluklar nedeniyle daha sık olur. 10 puan.

Anksiyete tedaviniz düzenli ise 25,nf için az sayıda lezyon için 5..yaygın lezyonlarınız var ise 10 puan.. tüm vücudunuzu tutan yaygın lezyonlarınız var ise puan biraz daha yüksek gelebilir.. sizde az sayıda sanırım.

Kayde değer bir puan geleceğini zannetmiyorum.

@murat-özkan.com.tr,

6 yılı geçkindir anksiyete tedavisi görüyorum ilaç raporlarim var kullanıyorum askerliğe elverişsiz verdiler çok oldu .
Üveit var bir gözde
Nörofibromazotis hastasıyım.
Belimde fıtık ve nörofibromazotis tümörü var .
Gut hastalığı var .
Hipertansiyon var .

Rapor oranı ne olur

Yazdıklarınıza göre oran, hastalıkların klinik ağırlığı ve belgelenmiş komplikasyonlarına göre değişir. Anksiyete bozukluğu için uzun süredir tedavi görüp işlevsellik kısmen düzelmiş kabul edilirse %25, düzelmeyen ve belirgin işlev kaybı varsa %50 verilebilir. Gut hastalığı komplikasyonsuz ise %10, kronik gut artriti gelişmişse daha yüksek değerlendirilir. Nörofibromatozis sistem bulgusu yok ve sınırlı cilt lezyonlarıyla seyrediyorsa %5, yaygın lezyonlar varsa %10 alınır; omurgadaki tümör ayrıca kas-iskelet sistemi kapsamında değerlendirilir. Hipertansiyon sadece ilaçla kontrol altında ve komplikasyonsuz ise %10’dur; kalp, göz veya böbrek tutulumu varsa %20 ve üzerine çıkar. Bel fıtığı ve omurga tutulumu, radyolojik ve nörolojik bulgulara göre %8–25 aralığında değerlendirilir. Üveit ise gözde görme kaybı oluşturuyorsa ayrıca oranlanır. Tüm bu oranlar Balthazard yöntemiyle birleştirildiğinde, komplikasyon yoksa genelde %40–60 bandı, nörolojik bulgular ve işlev kaybı belirginse %60 ve üzeri bir toplam oran çıkması mümkündür. Kesin oran, heyetin klinik bulguları ve tetkikleri esas almasıyla belirlenir.

Üst Alt