Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ameliyat olmayana bel fıtığı için oran yok mu?

erhan44

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
HERKESE MERHABA
ben meslek hastalıkları hastanesınden şöyle bir rapor aldım:

''mesleki tanı: m51.1 lumbar ve intervertabral disk bozuklukları ,
radukulopati ile ( mesleki ) ( sekel )''

bu tanıma göre BEL özürlülük cetvelindeki 3 sırada bulunan secenek gibi geliyor bana yani cerrahi ile düzelen bel fıtıgı falan

asıl sorun şu ki bu işlerle ugrasan bir adam bana'' fıtıgının derecesi ne olursa olsun eger ameliyat olmadıysan sana oran vermezler'' dedi ,

neden diye sordugumda ''belki ameliyat olunca düzelecen'' dedi sebeb oymus sizce bana hiç oran vermezler mi illa da ameliyat mı olmam gerekiyor ?
bir de fıtgımın derecesi şöyle yazıyor ileri, extrude hnp fıtık, ameliyat endikasyonu vardır.

tablo 1.7 ye bak ameliyat edilsin yada edilmesin :%7diyor bu tabloyu internetten yazdır doktorun önüne at...

bana verdiler L2 L3_ L3 L4 _ L4 L5 VE L5 S1 BEL FITIĞI %7+1+1+1

tablo 1,7 özürlülük oran cetvelinde mi acaba ve sendeki fıtıgın derecesı neydı acaba yanı extrude miydı cok tesekkur ederım cevap için.

Mr sonucunda anuler building yazıyor dediğim omurilik kanalları arasında mersin devlet hastanesi bu sonuca oran vermemişti itiraz ettim adana numune hastanesi beyin cerrahi doktoru Mr sonucuna göre %7+1+1+1 diye yazdı ama fıtığın derecesi ne olursa olsun lomber omurga için tablo1.7 ye bak ameliyat edilsin yada edilmesin ama ameliyat edildiyse 1 puan fazla veriyorlar bende bu kanaate yaptığım araştırmalar sonucu ulaştım..,.

Bilgi paylaşımın için teşeklür ederim , anladıgım kadarı ile heyetler çok çelişkili kararlar verebiliyır biri %10 verirken digeri hiç bir oran vermeyebiliyor bu da demek oluyor ki bilimsel gözle objektif bakılmıyor tamamen şartlanmış doktorlar ben bu ay su kadar adama oran verırım su kadar adama vermem gibi cunku yukarıdan baskı var gibi geliyor bana, Turkiye,de özürlülük oranı %13 olmuş parayı basanda alıyor dayısı olanda bizim gibi gercekten engelli.olanlarada doktırlar acaba versem mi vermesemmi dite teredytte kalıyor

Bunlar engelli vatandaşı yıpratma politikası her özr oranının cetveli mevcutken doktorlar tanısı belli olan hastalıklara bile çelişkili oranlar verebiliyor yada ben senin hastalığına teşhis koyamadim deyip seni bir başka hastaneye sevk ediyor yani bayağı meşakkatli bir yol bu sağlık raporu işi

Kardeşim doktorlar kafalarına göre hareket ediyor, bende fitik vardı Dr gittim sordum Mr baktı ve yüzde 7 istersen vereyim dedi amaliyat olursan yüzde 13 veririm dedi. Ben tabi amaliyat olmadım belki düzelir diye, duzelmedi amaliyat olmak durumunda kaldım amaliyati aldım farklı bir hastanede rapor aldım. Epikiriz raporuna kadar götürdüm Dr a fitik dan amaliyat olduğumu söyledim değil oran vermek değerlendirmeye dahi almadılar. Şimdi yüzde yedi amaliyat siz ve yüzde 13 amaliyatli verende Dr değerlendirmeye dahi almayan da Dr. Nedir bu çelişki ayran ayrandir, çay caydir. .. Siz hiç Adiyamandaki caya g.antepde ayran diyen duydunuz mu... o misal her şey aynı kafaları farklı.

Oysa cetvel var oran var adamlar islerini yapmıyor. Yapsalar insanlar bukadar yorulmaz.

ben kurula girdiğimde dr. dedim bende fıtık var. mr ı getir bakayım puan veririrm dedi. L5 te fıtık var. 8 puan vermişti.sayesinde emekli oldum

doktorlar götlerinden korkuyor gösterdiğim halde yazmamıştı

Vallahi bana oran vermezlerse adli tıpa giderim oda olmadı anayasa mahkemesıne oda olmadı yargıtaya oda olmadı ınsan hakları mahkemsıne kadar gidrim hakkımı sonuna kadar ararım cunku kanuna göre oran yazması lazım keyfi olursa doktorun kendı bası yanar bir dava da ona acarım olur biter :))

Üst Alt